spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

PARC DE 300.000 EURO, LÃSAT ÎN PARAGINÃ LA NEGRESTI (foto)

- Advertisement -

SCANDALOS Un parc din orasul Negresti, în care Uniunea Europeanã a investit în jur de 300.000 de euro, a ajuns la stadiul de pãsune comunalã, teren viran pe care pasc în liniste capre, oi sau cai ale localnicilor. Inaugurat în urmã cu opt ani, în cadrul unui proiect finantat de UE, parcul a fost lãsat de izbeliste de primarul Vasile Voicu, mai ales cã oamenii din Negresti bârfesc cã animalele lãsate sã pascã în voie pe acolo ar apartine unor amici de-ai primarului. În locul aleilor frumoase si primitoare, în parcul din zona sãlii de sport a orasului, la 2-300 de metri de casa vicepresedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, cresc acum buruieni de aproape un metru înãltime, printre muntii de balegã si gunoaie. Toaletele ecologice, care au costat sute de milioane de lei vechi, sunt rupte si pline de fecale, iar gardurile au fost tãiate, pentru a permite animalelor sã pascã în parc. “Nu se poate atâta dezinteres! La intrarea în parc, sunt douã cosuri distruse. Într-unul dintre ele, am vãzut cã era o pisicã moartã, mirosea de îti venea sã vomiti. Vã dati seama cã sunt si copii care vin pe acolo?”, a spus, ieri, în sedinta CL Negresti, consilierul liberal Cristi Rusu. Prezent la sedintã, vicepresedintele Mihalachi s-a multumit sã spunã doar cã se face politicã în CL Negresti, fãrã sã spunã cã parcul în paraginã este în apropierea casei sale!

Situatie incredibilã în orasul Negresti, acolo unde o investitie a Uniunii Europene, pentru care s-au cheltuit foarte multi bani, a ajuns pãsune comunalã, pe care pasc vaci, oi, capre sau cai. Mãrturie stau muntii de bãlegar de pe fostele alei cu pietris alb sau în locurile în care, odinioarã, erau straturi cu flori. Gazoanele îngrijite de la inaugurare au ajuns acum amintire, pentru cã buruienile au nãpãdit tot parcul, ajungând la 1 metru înãltime. Toaletele ecologice, pentru care s-au cheltuit mii de euro din fonduri europene sunt distruse, usile sunt smulse, adevãrate focare de infectii, pline de fecale. Gardurile parcului au fost tãiate în mai multe locuri, probabil de cãtre oamenii din zonã, pentru a permite animalelor sã vinã la pãscut pe aceastã investitie uriasã, peste care s-a asezat dezinteresul. Nu mai vorbim de cãsutele de lemn care erau pregãtite pentru distractia copiilor, cãrora “oameni de bine” le-au scos usile din tâtâni. Primãria orasului, care are în arhivã sute de dosare de ajutor social, majoritatea familiilor din Negresti fiind dependente de ajutoarele de la stat, nu a investit niciun leu de multi ani de zile, desi avea obligatia de a pãstra acest parc. De când a venit la primãrie, Vasile Voicu a demonstrat cã nu este interesat de investitiile fãcute de predecesorul sãu, Ioan Cozma, care, cu toate greselile si faptele penale de care a fost acuzat, a lãsat în oras un parc foarte frumos, care trebuia întretinut. Voicu, în schimb, l-a luat în brate pe “Nu mã intereseazã de investitiile lui Cozma, sã le întretinã el”, soartã de care a avut parte si parcul finantat de Uniunea Europeanã. Oamenii spun cã animalele pasc în acest parc cu acordul tacit al primarului Voicu, care nu a miscat un deget pentru a recupera din frumusetea parcului construit din fonduri europene.

Scandal în Consiliul Local Negresti: primarul Voicu se plânge de profesorul Boitan, care ar fi lãsat animalele sã pascã în parc!

Ieri, în sedinta de Consiliu Local, a fost nevoie de o scânteie pentru a aprinde flacãra nemultumirilor. “Este strigãtor la cer, cum a ajuns acest parc. Am fost sãptãmâna trecutã, sâmbãtã, pe acolo, si erau în parc cârduri întregi de capre, vaci sau oi si o mizerie de nedescris. O plasã de gard a fost tãiatã intentionat, pentru a lãsa animalele sã intre în parc. De ce nu îngrijiti acest parc, domnule primar? Parcul arãta foarte bine, era mândria orasului, cu ani în urmã, acum manifestati dezinteres fatã de ceea ce se întâmplã acolo. De ce s-a ajuns în situatia asta de bãtaie de joc, nu-mi explic, s-au cheltuit foarte multi bani europeni, totul s-a trecut prin Consiliul Local, era nevoie sã fie îngrijit. Sâmbãtã, am vãzut cu ochii mei sase capre si doi cai care pãsteau în parc, fãrã sã fie deranjati de cineva”, a constatat consilierul liberal Cristi Rusu. Primarul orasului, simtindu-se cu musca pe cãciulã, a încercat sã pareze declaratia consilierului, spunând cã sâmbãtã a fost si el pe acolo si a vãzut animale, fapt pentru care a chemat Politia Localã. “Am stat sã vinã politia localã, care a cãutat proprietarul unor capre si i-a spus sã le ia de acolo. Au rãmas niste cai, am cerut sã se caute si proprietarul lor. Nu ne rãmâne decât sã dãm amenzi, am tot discutat cu oamenii din zonã, dar vãd cã nu înteleg. Parcul acesta, o stie tot orasul, este oleacã peste mânã, cum se spune, cam în afara orasului”, a încercat sã explice Voicu, fãrã a spune de ce nu a rupt nici mãcar o buruianã de acolo de ani de zile. Este incredibil ca, într-un oras care este denumit cel mai sãrac oras din Europa, cu sute de asistati social, primarul sã nu fie în stare sã scoatã la muncã 10-20 sau 30 de necãjiti, care sã smulgã bãlãriile de acolo si sã facã ordine, ca sã nu mai spunem de restul utilitãtilor, care astãzi sunt distruse. În timp ce Uniunea Europeanã alocã milioane de euro pentru infrastructura oraselor, inclusiv amenajarea de parcuri, la Negresti astfel de investitii sunt neglijate complet, lucru de neînteles. Grav este cã, încercând sã mascheze propria incompetentã, primarul Voicu a spus, senin: “Un parc poate tine 100 de ani, dacã este îngrijit, sau poate tine un an, dacã nu este îngrijit”. Edilul a aruncat vina pe un profesor din oras, Costel Boitan, care locuieste în preajma parcului si care îsi lasã animalele sã pascã prin fostul parc al lui Cozma. “S-au investit 12 miliarde de lei acolo. Nu stiu ce sã fac, probabil o sã punem pazã acolo. Dacã acest profesor Boitan îsi lasã vaca sã pascã în parc, ce pretentii sã mai am de la ceilalti locuitori din zonã?”, se mai întreabã actualul primar.

“Domnule primar, stiti cã e plin de gunoaie pe acolo?”

Consilierul liberal Rusu a plusat, în fata indiferentei primarului Voicu. “Totul s-a distrus, mi-e milã de brazii argintii plantati acolo, de bãnci, de flori, totul a dispãrut. Stiti cã e plin de gunoaie? La intrarea în parc sunt douã cosuri si am vãzut într-un cos, cu ochii mei, o pisicã moartã, aruncatã acolo în bãtaie de joc. S-a ajuns sã fie mortãciuni în acest loc si nu luati nicio mãsurã? Gânditi-vã cã se duc copiii pe acolo, e focar de infectie acest parc”, a mai spus Rusu. În loc sã cearã explicatii primarului pentru starea jalnicã a fostului parc construit cu sute de mii de euro, ajuns acum o paraginã, vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, a dat-o pe placa politicii. “Terminati-o, fratilor, cu treburile astea, cu politica si campania electoralã care se fac în Consiliul Local de la Negresti. Sunt de-al vostru, voi rãmâne aici, nu-mi este indiferent ce se întâmplã în acest oras în care mai sunt 7.000 de oameni”, a spus Mihalachi. Trebuie spus cã primãria avea obligatia de a întretine acest parc, cu obligatia de a asigura functionarea sa în primii cinci ani de la implementarea proiectului european. Cum s-a terminat perioada de cinci ani, autoritãtile locale, în spetã primarul Voicu, a abandonat parcul în bãtaie de joc. “Pãcat, era un parc frumos, se ducea multã lume acolo. Nu stiu de ce actualul primar nu s-a mai îngrijit de acest parc”, a spus fostul primar al orasului, Ioan Cozma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.