spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Copil de 3 ani din Satu Nou, înecat în iazul din spatele casei! (foto)

- Advertisement -

ACCIDENT NEFERICIT… Un copilas de 3 ani, din localitatea Satu Nou, comuna Munteni de Sus, a murit la un spital din Iasi, dupã ce a cãzut în iazul amenajat de pãrinti în spatele casei. Bãiatul a fost gãsit plutind pe apã, iar medicii de la SMURD si cei de la Spitalul Judetean Vaslui au luptat mai bine de patru ore pentru a-l stabiliza. Din pãcate, starea gravã în care se afla copilul au determinat pe medicii vasluieni sã-l transfere, dupã miezul noptii, la o clinicã de specialitate din Iasi. Din pãcate, inima copilului nu a mai rezistat decât o scurtã perioadã de timp. Duminicã dimineatã, Alin a fost declarat decedat de cãtre medicii care au fãcut tot ce le-a stat în putere penrtu a-l salva.

Un copil de nici 3 ani a murit la Satu Nou dupã ce, lãsat câteva minute singur, a alunecat într-un iaz. Bãietelul se juca în curte, sub supravegherea bunicii, în timp ce mama, Alina Pãtrascu, iesise pe ulitã sã-i cheme în casã pe ceilalti copii mai mari, de 7, 8 si 9 ani. Când s-a întors, femeia si-a întrebat mama unde e mezinul, însã bãtrâna nu a stiut ce sã-i rãspundã. Baiatul pur si simplu dispãruse de parcã intrase în pãmânt. Au început sã-l caute si sã-l strige disperate, gândindu-se la ce e mai rãu. Din pãcate, temerile lor s-au adeverit. La un moment dat, au vãzut copilul plutind în iazul amenajat în spatele casei, adânc de aproximativ doi metri. Un bãrbat a sãrit imediat si l-a scos din apa rece. A fost anuntatã ambulanta, iar medicii de la SMURD au ajuns în doar câteva minute la locul solicitãrii. Echipajul de la Terapie Intensivã au gãsit copilul fãrã semne vitale si cu temperatura corpului de 26 de grade Celsius. În soc hipotermic, micutul intrase în stop cardio-respirator, asa cã s-au initiat imediat manevrele de resuscitare. Dupã mai bine de jumãtate de orã de manevre medicale, inima copilului a început din nou sã batã, însã starea sa generalã era una foarte gravã. Dupã ce medicii sositi la fata locului au reusit sã-l stabilizeze, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Vaslui, unde cadrele medicale au continuat resuscitarea. Cu eforturi mari, doctorii au reusit sã tinã micutul în viatã si, dupã mai bine de 4 ore, bãiatul a fost transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi, în sectia de Terapie Intensivã. Cu toate acestea, medicii erau rezervati în privinta sanselor sale de supravietuire. A fost anuntat si tatãl copilului despre cumplita veste, în Germania, acolo unde se aflã la muncã. Dupã ce a auzit despre cele întâmplate, acesta a plecat spre tarã, sperând într-o minune. “În urma manevrelor de suport vital avansat, dupã 30 de minute am reusit sã pornim inima copilului dar, acesta este destul de instabil hemodinamic. A necesitat manevre de terapie intensivã, la locul interventiei. Am continuat manevrele si la spital pentru a fi stabilizat înaintea transportului la spitalul din Iasi. Chiar dacã este stabil si am reusit sã corectãm parametrii, biologic este la limita compatibilitãtii cu viata. A stat destul de mult în apa rece dacã temperatura corpului a scãzut la 26 de grade. Teoretic, acest lucru ar trebui sã fie în avantajul copilului pentru cã hipotermia protejeazã creierul dar, depinde si de cât de mult timp a stat fãrã oxigen”, a declarat medicul Gabriel Olaru. Din pãcate, inima copilului nu a mai rezistat decât câteva ore dupã ce a ajuns la Iasi. Duminicã dimineatã, inima micutului s-a oprit definitiv, cu toate eforturile medicilor de a-l tine în viatã.

Micutul si familia lui locuiau de putinã vreme în Satu Nou

DECLARATIE “Familia este venitã la noi în comunã de ceva vreme, dupã ce s-au întors de la muncã din strãinãtate si locuiesc la soacra Alinei Pãtrascu. Au mai avut ceva probleme si cu înscrierea celorlalti copii la scoalã, dar încercãm sã îi ajutãm pe cât putem pentru a-si rezolva problemele. Am auzit si eu despre cele întâmplate dar, din câte am înteles, cel mic a fost lãsat, pentru scurt timp, sub supravegherea bãtrânei. Din câte stiu eu, femeia are probleme cu sãnãtatea si suferã de un handicap”, a spus primarul comunei Munteni de Sus, Vasile Anton.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.