spot_img
spot_img
18.9 C
Vaslui
17-iul.-2025

Cazul INCREDIBIL al unui gălăţean batjocorit de autorităţi. PROPRIETAR DOAR PE HÂRTIE, deşi cu decizii definitive ale instanţei în buzunar

- Advertisement -

În acte, gălăţeanul Corneliu Musurivschi deţine patru terenuri, cu o suprafaţă totală de 4.650 de metri pătraţi, primite în compensare pe Legea 10 * În realitate, nu se poate bucura decât de două din terenuri, adică de 1.650 de metri pătraţi, în schimb plăteşte impozit pentru 3.650 de metri pătraţi

Într-un proces juridic întotdeauna există un câştigător şi un pierzător. Sunt însă şi cazuri în care cel care primeşte dreptatea din partea judecătorilor se vede nevoit să se declare învins. Aşa s-ar putea rezuma, într-o singură frază, situaţia gălăţeanului Corneliu Musurivschi. Bărbatul şi-a câştigat dreptatea în instanţă, după ani de procese, dar s-a declarat învins de sistemul birocratic din Galaţi.

Corneliu Musurivschi a apelat la justiţie în anul 2007, pentru a recupera averea bunicului şi a părinţilor săi. Legea retrocedărilor era de partea sa, motiv pentru care omul a deschis două procese.

Prima decizie, primul obstacol

După ce a trecut pe la Tribunal, Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casație şi Justiție, bărbatul a primit sentinţele definitive şi irevocabile. Prima decizie a fost luată de Tribunal în 2008, decizie modificată în 2009 de magistraţii de la Curtea de Apel, care i-au dat dreptate omului. Juriştii Primăriei Galați au atacat decizia, iar, în februarie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a decis că pentru cei 2.000 de metri pătraţi pe care i-a avut bunicul său în zona Magazinului General trebuie să primească, în compensaţie, 2.000 de metri pătraţi pe strada Brăilei, vizavi de Nalba.

Bărbatul a ales terenul, după ce a consultat o listă pusă la dispoziție de Primăria Galați. Mai mult, juriştii primăriei au susținut în fața instanței că terenul nu este traversat de rețele de canalizare şi nu este afectat de utilități publice. „La momentul punerii în posesie, am ridicat obiecţia că terenul este traversat de o conductă magistrală de gaze, contrar afirmaţiei juristului Primăriei. Potrivit documentelor, în momentul în care Distrigaz a pus ţeava de gaze avea acordul Primăriei, care era proprietară pe teren, şi în concluzie nu am ce să cer pentru ea. Din păcate, nu vor să îmi spună nici unii, nici ceilalţi, traseul conductei. Le-am spus că mă apuc să bat un ţăruş să priponesc vaca – dacă tot e păşune – că pentru asta nu am nevoie de autorizaţie! Ţeava de gaze e la 60 de centimetri şi bat un ţăruş la 60 de centimetri şi din greşeală nimeresc ţeava de gaze? Iar din ţeava de gaze care traversează terenul s-a făcut un branşament care duce la staţia de epurare”, ni s-a plâns Corneliu Musurivschi.

De aici, însă, a început calvarul. Şi asta pentru că terenul, pe lângă faptul că este traversat de conducta de gaze, are categoria de folosinţă păşune. Primăria a promis de curând că-l schimbă din păşune în teren arabil. Asta chit că terenul e numai pietroaie, astfel că nici agricultură nu s-ar putea face.

sursa: http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/66909-cazul-incredibil-al-unui-galatean-batjocorit-de-autoritati-proprietar-doar-pe-hartie,-desi-cu-decizii-definitive-ale-instantei-in-buzunar

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.