spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Uite sala de sport, nu-i sala de sport!

- Advertisement -

CULMEA INVESTITIILOR CLM Bârlad a avut ieri o sedintã extraordinarã, cu trei puncte pe ordinea de zi. Douã dintre ele se refereau la punerea la dispozitia Companiei Nationale de Investitii (CNI) SA a terenurilor si asigurarea finantãrii lucrãrilor de sistematizare pe verticalã, racorduri la utilitãti, întretinere si exploatare pentru obiectivele de investitii “salã de sport” pentru Scoala gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici” si pentru Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. Conducerea Scolii “Ep. Iacov Antonivici” din Bârlad, care este cea mai mare scoalã din judet si asteaptã o salã de sport de zeci de ani de zile, este nemultumitã de masinãriile consilierilor, în special a PSD Bârlad, care “trage” sforile pe la Bucuresti pentru ca sala de sport sã fie la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu”.

Conform unei decizii, CNI se va ocupa de construirea nu a uneia, ci a douã sãli de sport în Bârlad. Numai cã, pentru Scoala Gimnazialã “Ep. Iacov Antonovici”, acest lucru era prevãzut din luna ianuarie, iar conducerii acestei scoli i s-a spus, încã de atunci, cã sunt obtinute toate avizele si sunt date toate deciziile CLM pentru ca sala de sport sã înceapã sã fie construitã! Când toti se asteptau sã fie declansatã licitatia pentru constructia ei, abia acum se trezeste si CLM Bârlad sã dea hotãrâre de CLM! Pentru cã, spune Georgel Bradu, directorul scolii, el are impresia cã este mintit si cã se încearcã trecerea investitiei, atât de necesare pentru scoala pe care o conduce, pe un loc secund, în favoarea Colegiului National “Gh. Rosca Codreanu”, care nici el nu are salã de sport. “Pãi, noi am primit în luna ianuarie o adresã de la CNI, care ne spune cã, în urma adresei noastre, prin care solicitãm construirea unei sãli de sport, solicitarea a fost luatã în evidenta CNI si obiectivul a fost introdus pe lista sintezã a investitiilor noastre. Noi am discutat atunci la Primãrie, ne-am dus peste tot, chiar si la Vaslui si am luat o serie de avize care nu erau actualizate, si am discutat la Primãrie, iar ei ne-au spus: <<da, domnule, este gata documentatia, asteptãm sã se facã licitatia>>. Ca sã constat cã în sedinta care va avea loc astãzi (ieri – n.r.), abia acum este pus pe ordinea de zi proiectul pentru punerea la dispozitia CNI a terenului aferent pentru sala de sport! Din inauarie si pânã acum au trecut cinci luni! Constat de asemenea cã eram singurii la care trebuia sã se construiascã salã de sport, primarul de atunci chiar a anuntat în conferintã de presã cã se va face sala de sport, iar acum constat cã suntem pe locul 2 si prima este trecutã sala de sport de la Codreanu, care în ianuarie nici nu era pe listã! Scoala noastrã trece pe locul 2? În cine sã mai am încredere?”, a spus extrem de supãrat Georgel Bradu, directorul Scolii “Ep. Iacov Antonovici”. Acesta a atras atentia cã are peste 1000 de elevi, este cea mai mare scoalã gimnazialã din judet si întâmpinã o asemenea piedicã.

Datul din umeri, sportul national în Primãria Bârlad

Încercând sã obtinem o explicatie de la functionarii Primãriei sau conducerea Primãriei Bârlad, ne-am lovit de umeri ridicati. Nu mai spunem cã, la sedinta extraordinarã, unde au venit 16 consilieri din 21, prezenti fiind toti cei din PSD, proiectul de hotãrâre a fost dat fiecãrui consilier cu douã minute înainte de dezbatere si, dacã a îndrãznit unul din consilieri, Daniel Buzamãt (PMP) sã întrebe, s-au supãrat cei din PSD si l-au pus la punct! “Cele douã sãli de sport se vor face, nu stim când, CNI ia deciziile acolo la Bucuresti. Noi facem ceea ce cer ei, ei ne-au solicitat pe 7 mai niste documente. Scoala 8 (Ep. Iacov Antonovici – n.r.) este pe lista lor de sintezã la subcapitolul “Sãli de sport”, încã din ianuarie, dar ne-au mai cerut niste avize ale CLM privind sistematizarea pe verticalã. Decizia pentru licitatie si constructie ei o iau, de la Bucuresti, nu noi. Acum avem douã sãli de sport în lista lor”, a spus George Solcã, cel care se ocupã în Primãria Bârlad cu proiectele europene si guvernamentale. Interesantã va fi si opinia pãrintilor elevilor de la Scoala “Ep. Iacov Antonovici”, nemultumiti de multã vreme cã micutii lor nu au o salã de sport si fac acest obiect scolar … în sala de clasã sau pe terenul de afarã extrem de accidentat!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.