spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Ministrul Sãnãtãtii dã cu bãrbatii din Vaslui de pãmânt

- Advertisement -

PROBLEMÃ Bãrbatii din Vaslui au intrat în vizorul ministerului Sãnãtãtii! Ministrul Nicolae Bãnicioiu, explicând de ce numãrul avorturilor a crescut în judet, într-un singur an cu 68%, i-a gãsit pe acestia principalii responsabili în acest caz, întrucât, zice ministrul Bãnicioiu, “desi sunt de cele mai multe ori, initiatorii actului sexual, adolescentii si adultii de sex masculin cunosc mult mai putine lucruri despre metodele contraceptive si prevenirea sarcinilor nedorite decât adolescentele si femeile”. Când a venit vorba despre solutii concrete de combatere a fenomenului, ministrul Sãnãtãtii s-a plâns cã ideea institutiei de introducere a educatiei sexuale în scoli a fost “împiedicatã” de opozitia “pãrintilor si a Bisericii”, dupã cum a concluzionat Nicolae Bãnicioiu.

Nu mai este de glumã, spun specialistii, cu cifra alarmantã a întreruperilor de sarcinã, înregistratã la nivelul judetului Vaslui. De aceea, senatorul dr. Nelu Tãtaru i-a cerut ministrului Sãnãtãtii, Nicolae Bãnicioiu, un rãspuns în acest sens, care sã cuprindã si informatii despre efectele campaniilor de informare si de distribuire a contraceptivelor. Ministrul Bãnicioiu, dupã ce a tinut sã evidentieze faptul cã fenomenul cresterii întreruperilor de sarcinã, inclusiv în rândul adolescentelor, nu este specific doar judetului Vaslui, a pãrut convins cã a identificat responsabilii. “Campanii de promovare a acestor metode de contraceptie s-au realizat la nivel comunitar într-un numãr moderat în tara noastrã, însã prea putin s-a abordat o strategie de schimbare a atitudinilor vizavi de protectie în vederea sarcinii nedorite si cu atât mai putin în rândul bãrbatilor. Deoarece studiile aratã cã, desi sunt de cele mai multe ori, initiatorii actului sexual, adolescentii si adultii de sex masculin cunosc mult mai putine lucruri despre metodele contraceptive si prevenirea sarcinilor nedorite decât adolescentele si femeile. Dincolo de dezavantajul în ceea ce priveste informarea, acestia au si o atitudine de pasivitate sau de delegare asupra partenerei a responsabilitãtii luãrii unei mãsuri de protectie împotriva unei posibile sarcini nedorite”, a spus ministrul Nicolae Bãnicioiu.

“Încercãrile institutiei noastre de a realiza acest deziderat au fost obstructionate de asociatiile de pãrinti si reprezentantii Bisericii”!

“În cadrul programului national de sãnãtate a femeii si copilului, vã comunicãm cã din produsele contraceptive achizitionate la ultima licitatie nationalã, prin adresa DSP Vaslui nr. 227/28.03.2014 ni s-a solicitat redistribuirea a 50.000 de blistere de Artizia cãtre alte judete. Actualmente, sunt disponibile pentru preluare 23.000 de blistere de Artizia, dar pânã în prezent nu avem o solicitare în acest sens de la DSP Vaslui. În ceea ce priveste cresterea numãrului de avorturi la adolescente, fenomen care nu afecteazã numai judetul Vaslui, vã rugãm sã ne sprijiniti în eforturile de introducere a educatiei sexuale în unitãtile de învãtãmânt, deoarece încercãrile institutiei noastre de a realiza acest deziderat au fost obstructionate de asociatiile de pãrinti si reprezentantii Bisericii”, a sustinut ministrul Sãnãtãtii, Nicolae Bãnicioiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.