Statul nu ajută copiii să facă performanţă. Spre exemplu, dacă ai talent la tenis, aproape totul se reduce la cheltuială pe banii părinţilor. Putem cataloga situaţia drept critică pentru că tenismenii juniori, care au ocupat locuri fruntaşe în clasamentele europene, nu au terenuri unde să se antreneze. Cele vechi sunt acum abandonate, în loc de zgură avem buruieni. Dacă vorbim de terenuri noi, nu oricine îşi permite. Pentru că tariful este de cel puţin 40 de lei pe oră.
La 14 ani, Nini Dică este campion la tenis. El ocupă locul al doilea în România şi al nouălea în Europa la categoria lui de vârstă. Perfomanţele sale sunt ignorate de Federaţia Română de Tenis. Jurnaliştii de la prosport spun că băiatul nu a primit nici măcar o minge de antrenament din partea Federaţiei.
În sezonul rece, Nini este nevoit să meargă să se antreneze în alte oraşe, pentru că în Timişoara, oraşul său natal, niciun teren de tenis nu este acoperit.
Membrii Federaţiei Române de Tenis cunosc problemele pe care le întâmpină copiii.
„În măsura posibilităţilor şi a bugetului pe care noi îl avem, astăzi. Atunci când copilul merge la tenis trebuie să aibă o rachetuţă, un minim de echipament, lucruri care costă, şi din păcate, nu toţi cei care îşi doresc să facă acest sport şi reuşesc să îl facă”, a spus George Cosac, preşedinte Federaía Română de Tenis.
Terenuri de tenis cu acces gratuit în România sunt puţine. Copiii merg la cluburi private, unde tariful trece de 40 de lei pe oră.
La intrare în Parcul Operei din Capitală urmau să fie gata şase terenuri de tenis cu acces gratuit pentru bucureşteni. Nepăsarea autorităţilor face ca zona să arate deplorabil.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/statul-nu-incurajeaza-copiii-sa-faca-performanta_1718758.html
Follow us: @realitatea on Twitter