spot_img
spot_img
18.5 C
Vaslui
11-iul.-2025

Avertismentul ANSVSA, cu privire la cumpărarea alimentelor pe perioada caniculei. Ce trebuie să știm

- Advertisement -

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) avertizează că în perioadele caniculare creşte riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi recomandă cumpărarea alimentelor numai din spaţii autorizate şi păstrarea lor la temperaturi şi în condiţii adecvate, scrie Mediafax.

„În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine să fie respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Astfel, consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/avertismentul-ansvsa-cu-privire-la-cumpararea-alimentelor-pe-perioada-caniculei-ce-trebuie-sa-tim_1720426.html#ixzz3cwF8KY00
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.