spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
04-iun.-2024

Gestul extrem, i-a adus mama aproape!

- Advertisement -

TRIST…Gabriela Chirilã, adolescenta de 15 ani care si-a pus capãt zilelor, a tânjit mereu dupã cãldura unui cãmin si afectiunea mamei. Nu a mai avut parte de ele, dar gestul sãu extrem i-a adus mama la cãpãtâi. Femeia a aflat din presã cã fiica sa, pe care a abandonat-o la doi ani, s-a aruncat de pe un bloc din Bârlad, iar acum vine la înmormântare. Lipsitã de afectiune si cãldurã sufleteascã, adolescenta a cãzut în patima etnobotanicelor si într-un final a recurs la gestul extrem. În urma prezentãrii cazului a fost o mobilizare generalã, pentru ca mama adolescentei sã fie gãsitã si sã afle de tragedie. Reprezentantii DGASPC Vaslui, dar si românii plecati la muncã în strãinãtate, au încercat din rãsputeri, pe retelele de socializare, sã dea de urma femeii. Aceasta nu se afla în strãinãtate, ci la Sibiu, a vãzut stirea si a sunat singurã la Protectia Copilului. Medicul legist a stabilit cã fata a murit în urma traumatismului cranian sever suferit prin cãdere de la înãltime. Vor fi fãcute analizele toxicologice, pentru a se stabili dacã a consumat droguri înainte de gestul sinucigas. Situatia ei scolarã nu era deloc bunã, avea foarte multe absente. Dar nu rezultatele scolare au împins-o pe Gabriela la sinucidere, ci lipsa afectiunii pãrintesti încã din copilãrie!

În cazul sinuciderii fetei de 15 ani, Gabriela Chirilã, apar elemente noi. Inclusiv mama ei, care a abandonat-o de la doi ani în sistemul de protectie al copilului. În urma publicãrii articolelor din cotidianul nostru despre drama pe care o trãia Gabriela, un copil aflat în derivã si suferind cumplit de lipsa pãrintilor, mama ei a fost gãsitã. Protectia Copilului Vaslui încerca din rãsputeri sã o caute, informatia fiind cã este plecatã la muncã în strãinãtate. Românii din diasporã, socati de gestul fãcut de copila de 15 ani, s-au mobilizat pe o retea de socializare si au început si ei cãutãrile, prin tãrile unde se aflau, în speranta cã vor da de mama fetei. Însã femeia a aflat din presã despre moartea fetei, a sunat la DGASPC Vaslui si a spus cã este în România, la Sibiu. Fata ei va fi înmormântatã miercuri, 17 iunie, la Cimitirul “Eternitatea” din Bârlad unde este acum depusã, la capelã. Înmormântarea va fi fãcutã de Protectia Copilului Vaslui si la ea va fi prezentã si mama Gabrielei Chirilã. “Ea a trãit de la doi ani în Bârlad, aici are prietenii, colegii, aici este casa ei. La Negresti a venit de zece luni, nu aveam cum sã o înmormântãm acolo. Slujba va fi miercuri, 17 iunie, la capela cimitirului <<Eternitatea>> din Bârlad”, a mentionat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Moarte violentã, prin cãdere de la înãltime

Gabriela Chirilã s-a aruncat de pe blocul Q 144 din strada Gr. Naumescu din Bârlad, în noaptea de 13/14 iunie. Fata a murit pe loc, în ciuda manevrelor de resuscitare fãcute de medicul de pe Ambulantã aproape o orã. La necropsie, medicul legist Sergiu Sãvinescu a constatat cã fata a murit în urma unui traumatism cranio-cerebral sever, cu fracturi multiple craneiene, având si hemoragie meningo-cerebralã. “Am recoltat probe biologice, pe care le-am trimis la Laboratorul de toxicologie al IML Iasi, pentru a se stabili dacã fata a consumat droguri înanite de a se arunca”, a precizat medicul legist Sãvinescu.

Singurãtatea si lipsa dragostei pãrintesti au împins-o la sinucidere!

Gabriela Chirilã a avut un trecu greu, destinul nefiind deloc milos cu ea. Dupã ce a fost abandonatã de mamã la nici doi ani, fata a crescut cu asistenti maternali pânã la 13 ani, dar nu s-a adaptat si a început sã aibã un comportament deviant. Consumul de etnobotanice a împins-o la multe fapte necugetate. A fost îndepãrtatã de cercul vicios de prieteni creat la Bârlad, dusã acum zece luni la un centru social al DGASPC Vaslui, din cadrul Complexului de Servicii Sociale Negresti. Se pãrea cã-si revenise, nu crea probleme, singurele nereguli fiind semnalate la scoalã. Avea multe absente si note proaste la mai toate materiile. Era corijentã pânã si la Desen. “Nu matematica i-a creat ei probleme, cum s-a spus în ziare. Ea avea probleme la mai toate materiile, fiind corijentã si la Desen. Avea foarte multe absente de la scoalã, la Matematicã avea note bune în semestrul al doilea. Mai mult, profesorul de Matematicã stabilise cu psihologul ca fata sã vinã cu un portofoliu de exercitii de matematicã rezolvate, ca sã-i mãreascã nota si sã nu rãmânã corijentã pe toamnã. Dar principala problemã erau absentele”, ne-a precizat unul din profesorii de la liceul din Negresti, unde Gabriela urma cursurile. Din pãcate, pentru Gabriela n-a fost de ajuns cã se ocupau de ea psihologi, profesori, asistenti sociale. Ea avea nevoie de mama ei, de un cãmin stabil si de dragostea familiei, dupã care se pare cã tânjit de copil. Drumul ei prin viatã s-a sfârsit, pentru cã n-a fost înteleasã si nici iubitã, dupã cum spunea unul din prietenii ei din Bârlad, care a dorit sã rãmânã anonim.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.