spot_img
spot_imgspot_img
25.7 C
Vaslui
05-iun.-2024

Italienii, nerãbdãtori sã o adopte pe pictorita de la Husi! (foto)

- Advertisement -

EFECTE… Pictorita din Husi, Mirela Balan, care a fost nevoitã sã plece din România, pentru a primi confirmarea talentului sãu, vãzându-si tablourile admirate pe simeze prestigioase, va deveni cetãtean… italian! Italienii, cãrora nu le-a luat decât un an, doi, pentru a vedea ce artistã talentatã este Mirela, se silesc acum sã-i dea cetãtenia, întrucât, spune mai în glumã, mai în serios, pictorita din Husi, “se vede cã italienilor le convine sã rãmân aici, la ei”.

Mirela Balan, pictorita pe care husenii, cei pentru care ea ani la rând a pictat tablouri minunate, într-un modest atelier din centrul Husului, au descoperit-o abia dupã ce au citit în presã despre succesul ei în Italia, continuã sã îsi construiascã visul departe de tarã. “În ultimul timp am avut o activitate foarte intensã”, spune, bucuroasã, Mirela. “Am fãcut foarte multe expozitii colective, împreunã cu pictori italieni în galerii si organizatii comunale care m-au invitat. Mã bucur mult sã fiu printre ei si mã bucur de aprecierile lor. Mai urmeazã si altele. Partea cea mai interesantã urmeazã în septembrie, când încep sã am expozitii personale. În noiembrie am o expozitie personalã într-o salã mare si foarte frumos amenajatã de primãria unui oras de lângã Ravenna. Dar ce e mai interesant este cã tot în noiembrie si martie (anul viitor) voi participa din nou la marea expozitie internationalã, unde vin pictori si galeristi din întreaga lume. Sper din nou sã le fac cinste românilor si husenilor mei, în special, sã mai închid un pic gura strãinilor”, spune, cu entuziasm, Mirela Balan.

Italienii vor ca Mirela Balan sã fie o artistã a tãrii lor!

Tablourile sale, în culori vii, devin atractia expozitiilor din Italia. Pentru cã, între alte compozitii apreciate, italienilor le place enorm cu picteazã Mirela chipurile vedetelor îndrãgite, dând în trãsãturi de-o finete greu de imitate, expresivitatea care le-a asigurat celebritatea numeroaselor staruri din muzicã, film si nu numai. Magazine reprezentând firme importante aleg tablourile Mirelei Balan pentru a-si decora spatiile de expozitie, întrucât creatiile autentice dau elegantã interioarelor. Interesant este cã, de când se bucurã de succes, demersul sãu pentru a deveni cetãtean italian, în ciuda preconizatei asteptãri, pare mai aproape de final decât credea. “Eu eram pe listã, mã gândeam la lungi asteptãri, dar circulã voci cã este posibil ca în aprilie sã devin cetãtean italian. Se vede cã italienilor le convine sã rãmân aici, la ei. Acum tratez pentru o altã expozitie personalã pentru anul viitor în aprilie, la Forli, într-o galerie centralã din oras. Si… surprizã! Se întrevede o expozitie personalã la Husi, anul viitor, poate la varã. Deja se vorbeste si se plãnuieste. Mi-ar fi plãcut sã fie mai devreme, dar în aprilie, anul viitor, cum vã spuneam, sunt programatã pentru obtinerea cetãteniei italiene. Repet, mã gândeam la lungi asteptãri, dar se pare, dupã ce informatii am primit, în aprilie sã devin cetãtean Italian”, a spus Mirela Balan. Chiar si asa, pentru ea Husul va reprezenta mereu… acasã, acolo unde vrea sã se reîntoarcã în varã, la anul, pentru o primã expozitie personalã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.