spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Miticã Buzatu dã o micã avere pe cinci apartamente, la Vaslui!

- Advertisement -

BUZUNARE LARGI…Un milion de lei, adicã 10 miliarde lei vechi, pune la bãtaie presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru a cumpãra apartamente de serviciu pentru medicii de la Spitalul Judetean de Urgentã. O afacere care a debutat cu un scandal, în aprilie a.c., atunci când consilierii judeteni de la PNL au cerut ca, din suma de un milion de lei, sã se cumpere mai multe apartamente cu douã camere, dat fiind faptul cã multi medici navetisti, de la Iasi, sunt necãsãtoriti. “Eu am insistat ca aceste apartamente care vor fi cumpãrate pentru medicii specialisti sã fie cu trei camere, fiecare, pentru cã vrem sã le oferim locuinte acceptabile si, poate cã, în viitor, vor întemeia familii aici, vor rãmâne la Vaslui. În general, cei care fac naveta de la Iasi la Vaslui îsi fac datoria în acest oras pânã ce gãsesc un loc în spitalele din Iasi”, spune Dumitru Buzatu, încercând sã explice de ce a alocat o sumã atât de mare pentru cumpãrarea de apartamente, cu destinatia locuinte de serviciu. Unul din patru medici din Spitalul Judetean de Urgentã este din Iasi si asteaptã sã se elibereze un loc într-un spital sau o clinicã din capitala Moldovei, asa cã, pânã atunci, face naveta la cel mai mare spital din judetul Vaslui. Ofertele vor trebui depuse la Consiliul Judetean pânã cel mai târziu pe 4 iulie a.c.

Peste un milion de lei a pregãtit conducerea Consiliului Judetean pentru a cumpãra cinci apartamente cu trei camere, destinate medicilor de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, pretul mediu al unui apartament urmând sã fie undeva la 200.000 lei. Conform caietului de sarcini fãcut public de conducerea Consiliului Judetean, este vorba de achizitia a cinci apartamente, denumite în acte drept “imobile”, care vor “fi împãrtite în cinci pachete distincte”. “Fiecare ofertant poate sã participe la unul sau mai multe pachete”, se mai aratã în caietul de sarcini, ceea ce înseamnã cã acei smecheri imobiliari care detin mai multe apartamente în Vaslui ar putea da lovitura, cu banii de la judet, obtinând sume frumoase pe aceste apartamente. Sunt si unele conditii pe care cei care vor sã intre în licitatii trebuie sã le îndeplineascã. Vânzãtorii apartamentelor trebuie sã nu fie în situatia în care sã fi comis “o gravã gresealã în materie profesionalã sau nu si-a îndeplinit obligatiile asumate printr-un contract de achizitie publicã”, sã nu furnizeze informatii false legate de documentele depuse sau nu face dovada plãtii sumelor cãtre întretinere, impozite, taxe si utilitãti. Toate ofertele trebuie depuse pânã pe data de 4 iulie a.c., iar la licitatii se pot înscrie si agentiile imobiliare, cu conditia prezentãrii comisioanelor percepute pentru vânzarea apartamentelor. Ce vor face cei din comisia de licitatie, în cazul în care au douã apartamente cu acelasi pret? Situatia este lãmuritã tot de caietul de sarcini: se va cumpãra apartamentul care are cei mai multi metri pãtrati în documente, adicã apartamentul cel mai mare, ca suprafatã.

Chiria în Vaslui, la nivelul Iasiului!

Mai trebuie spus cã acei ofertanti care vor sã-si vândã apartamentele cãtre Consiliul Judetean trebuie sã detinã în locuinte “o camerã de zi, douã dormitoare, o bucãtãrie, o încãpere sanitarã (baie), spatii pentru depozitare, suprafata utilã a unui apartament cu trei camere trebuie sã fie de minim 66 mp, echivalent confort I si vor fi amplasate la un etaj intermediar”. Adicã, este exclusã cumpãrarea de apartamente la ultimul etaj sau la parter, ceea ce limiteazã si mai mult optiunile celor care sunt interesati de aceastã afacere de 1 milion de lei. Nu mai punem în calcul cã apartamentele trebuie sã aibã gresie si faiantã, plus centralã termicã… Este pentru prima datã când Consiliul Judetean Vaslui cumpãrã apartamente drept locuinte de serviciu. Beneficiari vor fi medicii navetisti de la Spitalul Judetean, cei care vin de la Iasi zi de zi. Vorbim de un numãr de peste 30 de medici care fac naveta de la Iasi la Vaslui, pentru cã nu au gãsit loc în spitalele din capitala Moldovei, asa cã au ales sã profeseze în resedinta judetului nostru, pânã se elibereazã un post acolo. Mai trebuie spus cã Primãria Vaslui are si ea patru apartamente închiriate unor medici de la Spitalul Judetean de Urgentã, în conditiile în care piata imobiliarã din oras pare scãpatã de sub control, un apartament se închiriazã în Vaslui cu 200-300 de euro pe lunã, la nivelul unui mare oras, ca municipiul Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.