* Nemulţumite de prevederile contractuale, cât şi de modul de lucru al noii societăţi de termoficare, nenumărate asociaţii refuză încheierea acestora
Municipalitatea a anunţat miercuri, 17 iunie, că autorităţile au demarat probele tehnice la sistemul de distribuţie a apei calde, „proceduri obligatorii înainte de reluarea furnizării acestui serviciu public”.
„Facem paşi importanţi pentru a putea relua furnizarea apei calde. Lucrăm zilnic, oră de oră, pentru a rezolva această problemă. Sunt proceduri legale ce trebuie îndeplinite, trebuie să avem grijă mare pentru că repornirea sistemului presupune şi implicarea banului public, dar facem tot ceea ce este legal şi omeneşte posibil pentru a relua cât mai repede cu putinţă furnizarea apei calde către populaţie”, a declarat primarul Marius Stan.
Anunţul municipalităţii vine după ce, la începutul săptămânii, Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a declarat pentru „Viaţa liberă” că furnizarea apei calde ar putea fi reluată chiar în cursul acestei luni.
Asociaţiile refuză să semneze contractele
Edilul-şef al Galaţiului a făcut apel la oameni pentru a încheia cât mai repede contractele cu noua societate de termoficare, afirmând că în lipsa acestora autorităţile nu vor putea relua furnizarea apei calde. Marius Stan le-a cerut gălăţenilor „să dea tot concursul angajaţilor Calorgal pentru a putea perfecta cât mai repede contractele de furnizare”, în timp ce societăţii i-a cerut să accelereze procedurile.
Numai că multe dintre asociaţiile de proprietari refuză să încheie contractele cu Calorgal, nemulţumite de prevederile contractuale, dar şi de lipsa de comunicare a reprezentanţilor societăţii. Antoaneta Gafiţuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari (FJAP), a confirmat că a primit, din partea organismelor care deservesc locatarii, nenumărate sesizări.
„Este o stare de nemulţumire generală. Preşedinţii şi administratorii nu vor să mai trăiască experienţa Apaterm şi nu vor să încheie contractele la repezeală, aşa cum li se cere. Dacă ar fi consultat asociaţiile şi dacă ar fi discutat pe marginea contractului, altfel ar fi decurs lucrurile. Vă spun că sunt foarte mulţi care nu vor să încheie contracte. Noi dorim ca acest contract să fie preluat mot-a-mot din legislaţie, să respecte întocmai modelul-cadru din legislaţia în vigoare”, ne-a spus prim-vicepreşedintele FJAP.