spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Criză în spitale: Donatorii de organe, în scădere puternică

- Advertisement -

Criză de proporţii în spitale: Bolnavii care au nevoie de transplant au tot mai puţine şanse să ajungă la operaţie, asta în condiţiile în care numărul donatorilor a scăzut puternic. Medicii urologi susţin că în primele luni ale anului au făcut cu 50 la sută mai puţine transplanturi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste doar câteva zile, Ştefania va împlini 14 ani şi speră să primească o nouă şansă la viaţă. Sunt deja nouă ani de când a fost diagnosticată cu insuficienţă renală cronică. De atunci stă mai mult prin spitale.

„Un chin, o zi da, una nu, plecăm la spital. Uneori nu vrea să mai vie la spital. Are unele momente de nici nu vorbeşte cu noi”, spune mama Ştefaniei.

Fetiţa nu merge la şcoală pentru că face dializă de trei ori pe săptămână. Şansa ei pentru a duce o viaţă normală este un transplant de rinichi. Părinţii speră că Dumnezeu le va asculta ruga.

Întrebată dacă este pregătită să vină oricând la spital, mama Ştefaniei spune că da, deşi nu a fost niciodată sunată. „N-am fost niciodată sunată. De patru ani jumate aşteptăm”, a afirmat aceasta.

Medicii urologi spun că de la începutul anului, numărul donatorilor a scăzut. În primele şase luni şi jumătate din 2015, medicii de la Institutul Clinic Fundeni au făcut doar 53 de transplanturi renale. Anul trecut în aceeaşi perioadă făcuseră 80.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/criza-in-spitale-donatorii-de-organe-in-scadere-puternica_1724071.html
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.