spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Smecherul Negrestiului, condamnat la trei ani cu executare!

- Advertisement -

PEDEAPSÃ A ucis un biciclist si a primit trei ani de închisoare cu executare! Eduard Cucu, “Edi”, asa cum îl stiu negrestenii, un personaj cunoscut ca fãcând parte din gasca de smecheri a orasului, a ajuns dupã gratii. Omul a fost ridicat în cursul zilei de joi de politisti si dus la Penitenciarul Iasi, acolo unde îsi va petrece urmãtorii trei ani din viatã. Magistratii Curtii de Apel Iasi au desfiintat o sentintã a Judecãtoriei Vaslui, din martie 2015, care îl lãsa pe Edi Cucu în libertate, desi acesta accidentase mortal un bãtrân care circula regulamentar pe drumul judetean spre Ipatele. Cucu, au stabilit politistii, avea permisul suspendat, la momentul în care a lovit mortal biciclistul, lucru care nu a contat pentru magistratii din Vaslui, care l-au condamnat în martie a.c. la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare. La Curtea de Apel, magistratii nu au fost la fel de blânzi si i-au dat trei ani cu executare.

Edi Cucu a fost foarte multumit de decizia judecãtorilor vasluieni, care l-au condamnat anul trecut la trei ani de închisoare, cu o mentiune salvatoare pentru el, si anume cã “suspendã sub supraveghere executarea pedepsei si fixeazã termen de încercare 6 ani calculat de la rãmânerea definitivã a sentintei penale nr. 743/2012 a Jud. Vaslui. Fixeazã mãsuri de supraveghere”. El a accidentat mortal un bãtrân, care se deplasa pe bicicletã în mod regulamentar, în timp ce se grãbea sã ducã niste lãutari de la o nuntã din Negresti cãtre casã. Tragedia s-a produs pe 22 august 2010, la ora 8.30. Eduard Cucu conducea autoturismul pe D.J 248 E, dinspre satul Ipatele spre orasul Negresti, când l-a surprins si accidentat mortal pe Constantin Marin, de 61 ani, din municipiul Bucuresti, pensionar militar, care se stabilise de ceva timp în zonã. Biciclistul se deplasa cu bicicleta pe marginea pãrtii carosabile din directia Negresti cãtre comuna Ipatele, judetul Iasi, fiind luat în plin de masina condusã de Cucu. În urma verificãrilor politistilor, a rezultat faptul cã Eduard Cucu avea permisul de conducere suspendat din luna februarie, pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere. În cauzã, cu patru ani în urmã, s-a întocmit dosar penal pentru omor prin imprudentã, precum si pentru conducerea unui autorurism fãrã permis de conducere. Când a primit, în 2014, sentinta cu suspendare, Cucu a fost foarte multumit. Omorâse un om, dar scãpase fãrã pedeapsa puscãriei. Fiica biciclistului ucis în accident nu s-a lãsat si a contestat sentinta la Curtea de Apel Iasi. Pe 18 iunie, surprizã maximã pentru smecherul Cucu! “Admite apelul declarat de partea civilã Marin Mariana împotriva Sentintei penale nr. 414 din 25.03.2015 a Judecãtoriei Vaslui, pe care o desfiinteazã în parte, în laturã penalã. Rejudecând cauza, înlãturã aplicarea fatã de inculpatul Cucu Eduard Marian a prevederilor privind suspendarea sub supraveghere a executãrii pedepsei principale si a pedepsei accesorii, inculpatul urmând sã execute în regim de detentie pedeapsa de trei ani închisoare”. Imediat ce s-a dat sentinta, politistii au mers la Negresti si l-au ridicat pe Cucu, conducându-l la Penitenciarul Iasi, unde îsi va ispãsi pedeapsa.

De ce în cazul lui Fântânel Turcanu s-a dat tot o sentintã cu suspendare si tot la Judecãtoria Vaslui?

Anul trecut, în martie, un sofer din Bãcesti a accidentat mortal un om, dar si-a continuat drumul, cu victima prinsã sub masinã, pe o distantã de 850 m. Bãrbatul de 50 de ani a murit, iar soferul, un tânãr de 28 de ani, a gonit zeci de kilometri. S-a oprit într-o vãgãunã, în judetul Bacãu, unde a stropit masina cu benzinã si i-a dat foc. Autoturismul a ars în totalitate. Fântânel Turcanu a fost prins de politisti dupã aproape nouã ore de la accident. Pe 2 februarie a.c., la Judecãtoria Vaslui s-a dat o sentintã de neînteles. Desi a ucis un om si a fugit la distantã de Vaslui, unde a incendiat masina pentru a-si sterge urmele, Turcanu a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Justitia este oarbã si, de multe ori, nedreaptã…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.