spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Zeci de firme, verificate de inspectorii de la Fisc în luna iunie

- Advertisement -

CONTROALE În cursul lunii iunie, inspectorii din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui au efectuat actiuni de control la 76 de firme. Inspectiile fiscale efectuate au urmãrit verificarea legalitãtii declaratiilor, corectitudinii si exactitãtii îndeplinirii obligatiilor fiscale de cãtre contribuabili, respectarea legislatiei fiscale si contabile. În urma verificãrilor fiscale, au fost aplicate amenzi si s-au stabilit sume care vor trebui plãtite la buget. Astfel, s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, înregistrarea si virarea de cãtre contribuabili a obligatiilor cãtre bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite sume suplimentare de platã în sumã de 12,2 milioane lei, în jur de 4 milioane de euro.

Veniturile încasate la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui, luna trecutã, au fost în sumã de 60 milioane lei, mai mari cu 4,1 mil. lei fatã de cele colectate în luna iunie a anului trecut. În ceea ce priveste structura veniturilor pe bugete, cei mai multi bani, 23,6 milioane lei, s-au dus la bugetul de stat, în timp ce la bugetul asigurãrilor sociale de stat suma încasatã a fost de 24,5 mil. lei, în scãdere cu 1 milion de lei fatã de aceeasi perioadã a anului precedent. La bugetul Fondului national unic de asigurãri de sãnãtate, veniturile încasate au fost în sumã de 11,1 milioane lei, în timp ce bugetul asigurãrilor pentru somaj a avut un total al veniturilor de 0,8 milioane lei.

Amenzi pentru firmele cu probleme

În baza controalelor efectuate în iunie, au fost aplicate 20 amenzi contraventionale, în sumã de 41.000 lei. Firmele controlate au primit amenzi pentru nerespectarea reglementãrilor legale de întocmire a documentelor contabile, neînregistrarea în contabilitate a tuturor achizitiilor, fapt pentru care organul de control le considerã venituri impozabile, nedeclararea si neînregistrarea livrãrilor încasate sau neînregistrarea în evidentele contabile si fiscale a tuturor impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului consolidat al statului, a spus Nelu Sava, directorul AJFP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.