spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

“Infrastructura si conduita judecatorilor – punctele slabe ale justitiei

- Advertisement -

Maria Violeta Chiriac, presedinta Curtii de Apel Bacau, si-a incheiat primul mandat de trei ani si a fost reconfirmata in functie, in urma examenelor din mai-iunie. Proiectul prezentat de ea la examen a fost unul de nota 10, doar doua candidate din tara primind calificativ maxim.
Dupa acesti trei ani de mandat, ce ne puteti spune despre starea in care se afla instantele din judet, cu ce probleme va confruntati?
Inainte de a-mi expira acest mandat, am conceput si distribuit niste chestionare colegilor, am urmarit sa identific disfunctionalitatile de ordin administrativ, cât si starea de spirit a colectivului. In urma evaluarii acestor chestionare, pot sa va spun ca raspunsurile au fost in general pozitive. Ca si disfunctionalitati constatate inca de la primul mandat, pot face referire la infrastructura instantelor, iar problema acuta a judetului Bacau este cea a sediului Judecatoriei Bacau, sediu care este pe de o parte vechi, dar in urma evaluarilor nici nu poate fi consolidat. Astfel ca, in ultimii ani, in limita resurselor financiare, am facut igienizari, am inlocuit geamurile, usile la salile de judecata si la birourile judecatorilor, am facut baile, scarile, insa acestea au fost lucrari care sa creeze niste conditii normale de lucru, dar sediul este nefunctional in continuare. In urma demersurilor efectuate s-a aprobat construirea unui sediu nou pentru judecatorie. Sunt si resurse financiare in cadrul unui proiect care cuprinde 12 instante din tara. Este un memorandum asumat de Guvern.

S-a gasit deja o locatie pentru noul sediu al Judecatoriei Bacau?

– See more at: http://www.desteptarea.ro/infrastructura-si-conduita-judecatorilor-punctele-slabe-ale-justitiei/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.