spot_img
spot_imgspot_img
25.3 C
Vaslui
05-iun.-2024

Detasamentul de militari care pleacã în Afganistan s-a instruit la Bârlad

- Advertisement -

INEDIT… Pentru prima datã în istoria Garnizoanei Bârlad, militarii instruiti aici vor ajunge în Teatrul de Operatiuni din Afganistan în cadrul misiunii Resolute Support. Jonctiunea cu militarii din detasamentul care este deja acolo se va face pe 23 iulie. Pregãtirile militarilor care pleacã în Afganistan au durat trei luni.

În perioada 27-31 iulie, personalul A.I.A.T. (Army Institutional Advisory Team), rotatia a II-a, se dislocã în Teatrul de Operatii din Afganistan, pentru înlocuirea detasamentului A.I.A.T., rotatia I, din cadrul misiunii Resolute Support. “Cu aceastã ocazie, joi, 23 iulie, se va desfãsura la sediul Regimentului 52 Artilerie Mixtã <<General Alexandru Tell>>, din Bârlad, ceremonia de plecare în misiune a personalului A.I.A.T., care a executat pregãtirea specificã în unitatea noastrã, în perioada 30 martie – 27 iulie, fapt inedit pentru o unitate din Garnizoana Bârlad. În cadrul ceremoniei se va da citire <<Extrasului din Ordinul de misiune>> de cãtre reprezentantul Comandamentului Fortelor Întrunite. La activitate sunt invitate sã participe personalitãti militare si civile, membrii familiilor personalului A.I.A.T., precum si reprezentanti ai mass – mediei militare.”, a precizat lt.col Adeline Arghire din Bârlad. Din culise, vã putem dezvãlui cã sunt sase militari care fac parte din aceastã rotatie. La pregãtirile acestora au participat si alti militari din Garnizoana Bârlad, ca rezerve. Asta înseamnã cã, la a treia rotatie, vor fi folositi tot militarii din Regimentul 52 Artilerie Mixtã “General Alexandru Tell”, din Bârlad.

Ce este “Army Institutional Advisory Team”

Începând cu anul 2002, România s-a alãturat luptei împotriva terorismului, participând activ în Teatrul de Operatii din Afganistan, atât în cadrul N.A.T.O., cât si în cadrul coalitiei multinationale, cu scopul de a stinge focarele de conflict si asigurarea intrãrii în normalitate a vietii economico – sociale din Afganistan. Detasamentul “Army Institutional Advisory Team” va participa pe o perioadã de aproximativ 6 luni la misiunea “Resolute Support”, unde va consilia personal din cadrul Armatei Nationale Afgane, încadrat în structuri militare de diferite niveluri, plecând de la batalion si terminând cu comandament de corp de armatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.