spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Open Camp – festivalul din pãdure, peste “Hora din Strãbuni” (foto)

- Advertisement -

SPECTACOL…În perioada 7-9 august, în Poligonul de tir de la Paiu s-a desfãsurat cea de-a sasea editie a festivalului „Open Camp Vaslui”, eveniment devenit deja traditie pe plaiurile moldave. Aproximativ 4.000 de persoane care au cumpãrat bilete au participat la cele trei seri de concerte. Editia din acest an a fost printre cele mai valoroase de pânã acum, ba unii chiar spun cã a fost apogeul din acesti sase ani, atât din punct de vedere al formatiilor care au prestat pe scena festivalului, cât si al numãrului de vizitatori. Cea care a tinut capul de afis al festivalului a fost, fãrã îndoialã, trupa Subcarpati, care a concertat sâmbãtã seara, atunci când s-a înregistrat si recordul de vizitatori plãtitori, peste 2500. Dar nu numai Subcarpati, ci toate trupele si formatiile, inclusiv cele locale, s-au bucurat de o asistentã masivã din partea tinerilor, ceea ce le-a fãcut sã exclame în repetate rânduri cã “Open Camp Vaslui, este, de departe, cel mai tare festival din regiunea Moldovei.”

Vasluiul a fost, timp de trei zile, capitala distractiei din România si asta gratie festivalului „Open Camp Vaslui”. Organizat pentru prima datã în 2010, “Open Camp” a devenit în cinci ani, unul dintre evenimentele emblematice pentru zona Moldovei, care duce lipsã de astfel de manifestãri. A sasea editie a fost una dintre cele mai reusite de pânã acum, atât din punct de vedere al organizãrii, cât si al participãrii publicului; trei zile de distractie, trei seri de concerte în care au evoluat 20 de formatii ce au acoperit o gamã largã de stiluri muzicale. Pe lângã artisti locali, la Vaslui au venit trupe din Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Suceava si Botosani.

Festivalul „Open Camp” a debutat vineri, 7 august, si a fost deschis de trupa GOD din Iasi. Seara a fost continuatã de formatiile Ska-nk, Relative, si a fost încheiatã spectaculos de Partizan. Sâmbãtã, editia din acest an a atins apogeul si vârful de audientã, peste 2500 de tineri din toatã tara venind sã-i urmãreascã live pe Cedry2k si Subcarpati. Preludiul a fost fãcut de vasluienii de la Cojones Records, Sub Asediu, Afty. A urmat reprezentatia trupei USZ din Suceava, care a pregãtit publicul pentru show-ul incendiar al celor de la Haarp Cord si al trupei Subcarpati. Bean, Vali Umbrã, VJ Andri si Power pe Vinil si-au respectat blazonul si au fãcut pãdurea sã rãsune dupã miezul noptii. Subcarpati este un manifest cultural contemporan care a prins foarte bine la public, o formatie care încearcã sã readucã folclorul în sufletele tinerilor, îmbinând muzica popularã cu hip hop-ul si alte genuri moderne. De altfel, Bean, solistul trupei, i-a încurajat pe cei veniti la festival sã-i urmeze exemplul si sã caute în tezaurul folcloric românesc cât mai multe piese pentru cã “noi stãm pe o bogãtie de muzicã, pe care din pãcate, nu stim sã o exploarãm. Avem o sursã fantasticã de energie, trebuie sã învãtãm sã ne pãstrãm valorile traditionale”, le-a spus Bean, liderul trupei, celor prezenti la festival. La spectacolul de sâmbãtã au contribuit si ultrasii de la Peluza Nord, care au aprins mai multe torte si fumigene în timpul show-ului. “Nu mã asteptam la o o asemenea atmosferã din partea voastrã”, le-a spus Cedr2yk, plãcut impresionat, celor aproximativ 20 de tineri. Seara de duminicã a fost ceva mai linistitã, fiind rezervatã folk-ului si punk-ului. Iubitorii acestor genuri muzicale s-au putut delecta cu trupele Fãrã Zahãr, Tapinarii, Ad Hoc, Bass Turbat, The Kryptonite Sparks.

Un festival tot mai apreciat an de an

La fel ca si în anii precedenti, organizarea „Open Camp” nu ar fi fost posibilã fãrã sprijinul unor parteneri precum Directia Silvicã Vaslui, Primãria Municipiului Vaslui, Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Vaslui sau Consiliul Judetean Vaslui. De asemenea, la reusitã a contribuit Bibliteca Judeteanã Vaslui, care a dat culoare festivalului prin spatiul de lecturã în aer liber. Organizatorul acestui eveniment a fost, la fel ca în fiecare an, Asociatia Grupul de Initiativã si Actiune Vaslui. „Open Camp Vaslui devine un festival tot mai apreciat în tarã, iar acest lucru ne bucurã. În fiecare an crestem în valoare, din ce în ce mai multã lume aflã de acest eveniment, si avem tot mai multi participanti din toatã tara. Atât formatiile, cât si spectatorii au plecat de aici cu o impresie foarte bunã. Si anul acesta am reusit sã aducem multe trupe profesioniste pe scenã, care au rãmas impresionate de ce au gãsit aici. Vrem ca în urmãtorii ani, Open Camp Vaslui sã devinã un eveniment emblematic pentru toatã zona Moldovei”, a declarat Ciprian Hordilã, organizatorul festivalului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.