spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Judecãtorii bârlãdeni au lãsat în libertate un tâlhar, dar colegii de la Tribunal l-au bãgat la beci

- Advertisement -

TRATAT CU BLÂNDETE … Au fost prinsi tinerii care au tâlhãrit pe 27 iulie, în Statia CFR, un bãrbat, Petricã Giurgea, de 42 de ani. Politistii TF si cei de la Postul de Politie Banca au prezentat pe unul dintre ei, Cãtãlin Stavãr, la Judecãtoria Bârlad, unde procurorul de caz a solicitat arestarea preventivã a acestuia, având probat cã el este cel care efectiv a tâlhãrit victima, dar judecãtorii bârlãdeni au respins propunerea, eliberându-l sub control judiciar. Procurorul bârlãdean de caz a fãcut recurs la Tribunalul Vaslui, iar pe 7 august, Cãtãlin Stavãr, de 21 de ani, a primit madat de arestare preventivã. Ceilalti trei tineri sunt cercetati, unul pentru tâlhãrie, iar alti doi, care doar l-au bãtut pe Petricã Giurgea, pentru comiterea infractiunii de loviri si alte violente.

Judecãtorii vasluieni s-au dovedit a fi mai intransigenti decât cei bârlãdeni, cu un tâlhar, Stavãr Cãtãlin, de 21 de ani, din comuna Banca. Desi a comis o infractiune gravã, deposedând prin violentã un bãrbat de 42 de ani de mai multe bunuri, dupã ce acesta a fost bãtut de alti trei tineri care se aflau împreunã cu Cãtãlin Stavãr, judecãtorii bârlãdeni au fost “întelegãtori” cu tâlharul, în ciuda propunerii procurorului de caz de a fi arestat. Judecãtorii din Bârlad l-au pus sub control judiciar, pe 31 iulie, respingând propunerea procurorului de caz. Ca urmare, Parchetul Bârlad a fãcut recurs la Tribunalul Vaslui, iar pe 7 august, Cãtãlin Stavãr a ajuns la închisoare pentru 30 de zile, conform sentintei datã de judecãtorii vasluieni, care au acceptat cererea procurorului de caz, de a-l aresta preventiv.

Tâlhar notoriu!

Petricã Giurgea, în vârstã de 42 ani, din comuna Banca, a sesizat pe 28 iulie politistii din Banca, cu privire la faptul cã în timp ce se afla în Statia C.F.R. Banca, mai multe persoane l-au lovit si i-au furat bunuri. Politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Vaslui si Sectiei de Politie Ruralã 7 Banca, au demarat cercetãrile si au stabilit cã în seara de 26 iulie, în momentul în care Petricã Giurgea se deplasa pe peronul statiei C.F.R. Banca, a fost urmãrit de cãtre doi tineri, iar unul dintre ei, Cornel D., în vârstã de 23 ani, l-a lovit si i-a furat sapca si o pereche de ochelari. Dupã comiterea faptei, Petricã Giurgea a mers la un grup de persoane de pe peronul Statiei CFR pentru a solicita detalii cu privire la agresor. În momentul în care s-a îndepãrtat de grup a fost lovit de Cãtãlin Stravãr, de 21 ani, din comuna Banca, care i-a furat si telefonul mobil. Apoi, un alt bãrbat, în vârstã de 31 ani si un minor, de 16 ani, au lovit victima, iar Cãtãlin Stavãr a mai sustras un lãntisor, un telefon mobil si un ceas. “Politistii au pus în aplicare patru mandate de perchezitie domiciliarã emise de Judecãtoria Bârlad, fiind recuperate mai multe din bunurile sustrase – un telefon mobil, un lãntisor din argint si ceasul. În baza probatoriului administrat, politistii l-au retinut pe S. Cãtãlin, iar Tribunalul Vaslui a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 zile, pentru infractiunea de tâlhãrie, faptã pentru care mai este cercetat si Cornel D. De asemenea, cele douã persoane care au lovit victima sunt cercetate de cãtre politisti pentru comiterea infractiunii de loviri sau alte violente”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.