spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

Solomon face trafic de influentã pentru a acoperi gãurile fostului primar

- Advertisement -

Lucrãrile din cartierele noi ale Bârladului, oprite din cauza lui Titi Constantinescu

CULMEA IPOCRIZIEI Fostul primar al Bârladului, Titi Constantinescu, continuã sã aibã un efect devastator asupra Bârladului, dupã ce si-a dat demisia din functie, semnând un acord de vinovãtie care a stârnit interesul Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Autoritatea de Management Programul Operational Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a oprit finantarea lucrãrilor la proiectul de reabilitare si modernizare a strãzilor din Cartierele noi ale Bârladului, pânã când ANI va da un verdict clar: se face sau nu Titi vinovat de conflict de interese, lucrând cu firma pe care o controla (Constructii Consult Bârlad), la acest proiect, în perioada cât a fost primar? Pânã atunci, din bugetul local s-au alocat 4,2 milioane de lei, pentru a acoperi gaura. Mai mult, deputatul Adrian Solomon a intrat în “fibrilatie” si face presiuni asupra celor de la MDRAP pentru a fi deblocatã finantarea! Miroase a trafic de influentã ceea ce încearcã deputatul PSD, finul de cununie al fostului primar Titi Constantinescu! Din pãcate, ministrul dezvoltãrii regionale nici nu vrea sã audã de asa ceva, iar bârlãdenii vor plãti lucrãrile din banii lor. pânã când se va dovedi sau nu cã Titi iese “curat” din afacerea cu ANI.

Fostul primar al Bârladului, Titi Constantinescu, are mari emotii! ANI a primit mai multe sesizãri, de la câtiva cetãteni din Bârlad, care îl acuzã, de conflict de interese în cadrul desfãsurãrii proiectului european de aproape 16 milioane de euro, privind reabilitarea si modernizarea strãzilor din cartierele noi ale Bârladului. Ca urmare, ANI a trimis în luna iunie cãtre MDRAP o sesizare, privind ancheta pe care o desfãsoarã, astfel cã AM POR a oprit finantarea lucrãrilor la acest proiect, pânã când se va da verdictul ANI: este Titi sau nu vinovat de conflict de interese? Cum proiectul are termen limitã de finalizare martie 2016, oprirea de la finantare a lucrãrilor, deja executate în proportie de 60% are un efect devastator asupra Bârladului. Edilii actuali, Marin Bunea, primar interimar, si “primarul din umbrã” al Bârladului, deputatul Adrian Solomon, au dat din bugetul local, cu acordul CLM Bârlad (format în proportie de aproape 80% din consilieri PSD si “supusi” ai PSD), nu mai putin de 4,2 milioane de lei pentru finantarea lucrãrilor, care trebuie sã fie terminate, altfel UE va cere toti banii înapoi!

Cum vor recupera edilii bârlãdeni banii?

Simplu! Existã douã posibilitãti, asa cum specificã si AM POR în adresa prin care suspendã finantarea: dacã Titi nu va fi gãsit vinovat de comiterea infractiunii de conflict de interese, atunci MDRAP va debloca banii, care vor intra în bugetul local. Dacã Titi va fi gãsit vinovat, ceea ce este si foarte probabil, având în vedere cã deja el a recunoscut în fata procurorilor Curtii de Apel Iasi cã este vinovat, atunci va trebui ca acesta sã achite cele 4,2 milioane de lei alocate din buget! Si poate chiar mai mult. Ceea ce a fãcut ANI, trebuiau sã facã bârlãdenii, constituindu-se de fapt parte civilã si încercând sã recupereze de la Titi banii care s-au scurs în buzunarele lui din bugetul public! “Dacã domnul Constantinescu va fi gãsit vinovat, va trebui sã recuperãm banii dati din bugetul local de la el”, a spus actualul primar interimar Marin Bunea, constient si el cã efectul lui Titi asupra bugetului local a fost devastator!

Solomon si traficul de influentã!

Supãrat, pe bunã dreptate, cã a fost opritã finantarea la lucrãrile din cartierele noi ale Bârladului pentru reabilitarea si modernizarea strãzilor, si mai ales cã dintre aceste strãzi face parte si Strada Trestiana – care duce de la DSVSA la Blocurile ANL de la Cãrãmidãrie, unde locuieste deputatul Adrian Solomon, acesta a început sã facã presiuni asupra celor de la MDRAP. I-a trimis în luna iulie, pe cei doi edili, Marin Bunea – primarul si Dorin Apostu – viceprimarul, la Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltãrii Regionare si Administratiei Publice, pentru a solicita ajutor în deblocarea finantãrii, numai cã cei doi au ajuns la un secretar de stat, care le-a precizat cã nu se poate asa ceva, pânã când ANI nu terminã ancheta. Supãrat pe cei doi edili, Adrian Solomon, care este deputat si presedintele PSD Bârlad, i-a “urechit” serios în cadrul unei sedinte de partid. “Unde v-am trimis eu si unde v-ati dus voi? Ati mers boi si ati venit vaci! Voi merge eu personal cu voi la ministrul Sevil Shhaideh, ca sã vedem ce putem rezolva”, ar fi spus Solomon la sedinta PSD Bârlad, conform unor surse din interiorul acestei organizatii. Ieri, primarul Marin Bunea ne-a confirmat cã a fost la ministrul Sevil Shhaideh, dar cã a primit acelasi rãspuns ca si de la secretarul de stat. “Am fost, este adevãrat, la ministrul Dezvoltãrii Regionale si Adminstratiei Publice, dar am primit acelasi rãspuns: nu se deblocheazã finantarea pânã la terminarea anchetei pe care o face ANI. Sunt niste plângeri ale mai multor cetãteni venite la ANI împotriva fostului primar Titi Constantinescu si acum asteptãm sã vedem ce rezultat dau cei de la ANI care fac anchetã. Cei de la minister ar putea sã dea drumul la finantare, dar nu vor”, a spus Marin Bunea. Se pare deci, cã nici Solom nu a reusit sã convingã pe ministrul Sevil Shhaideh sã anuleze un ordin al AM POR! Dacã ne amintim bine, termenul de “trafic de influentã” a fost folosit la greu de PSD, prin vocea lui Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, în perioada când un alt parlamentar, senatorul Dan Marian, a reusit sã aducã, prin interventii la guvernantii PDL (perioada 2008-2012) finantarea proiectului opritã acum de AM POR. Atunci, în 2011, Buzatu si Solomon la unison, spuneau cã Dan Marian face trafic de influentã, cã nu are cum sã aducã altfel bani în judet! Acum, ce face Adrian Solomon, încercând sã înduplece MDRAP sã deblocheze banii? Sã ne zicã domnul Dumitru Buzatu…care îl vede pe Adrian Solomon deja primarul Bârladului în 2016.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.