spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Tensiunile diplomatice între România şi Ungaria continuă. Ponta, mesaj dur pentru Budapesta

- Advertisement -

Tensiunile diplomatice cu Ungaria persistă. În timp ce Ministerul Afacerilor Externe ungar pretinde că l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, din cauza declaraţiilor făcute, luni seară, de premierul Victor Ponta, surse diplomatice dezmint acest lucru. Ambasadorul român nu a fost convocat, ci a cerut el o audienţă pentru a transmite mesajele Ministerului român al Afacerilor Externe. Între timp, premierul Victor Ponta a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur oficialilor de la Budapesta.

„Nu doresc să cad în capcana provocărilor de la Budapesta, dar Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la București sau ale altor oficiali maghiari care ne vizitează țara! Poziția MAE din România a fost extrem de echilibrată și în acord cu normele și standardele europene!

Și o precizare necesară – respect Ungaria și poporul maghiar dar nu trebuie să primesc aprobare de la Budapesta ca să-mi expun opiniile legitime privind țara mea / nu sunt constrâns de liderii PPE ( așa cum din păcate sunt alți colegi din politica românească ) să închid ochii și să înghit cu umilință asemenea derapaje de la normele diplomatice și de respect între două țări!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/tensiunile-diplomatice-intre-romania-si-ungaria-continua-ponta-mesaj-dur-pentru-budapesta_1766993.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.