spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Cine ia banii lui Buzatu, în “afacerea apartamentelor de serviciu”?

- Advertisement -

BUSINESS… Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, a pregãtit suma de 800.000 de lei pentru cumpãrarea a patru apartamente în Vaslui, din milionul de lei alocat în primãvarã. La finele lunii trecute, Consiliul Judetean a cumpãrat un apartament pentru medicii de la Spitalul Judetean de Urgentã, în timp ce restul ofertelor au fost respinse. Acum, cei care vor sã-si vândã apartamentele si se încadreazã în conditiile cerute de Buzatu pot sã depunã oferte la CJ Vaslui pânã în data de 31 august. Initial, s-a spus cã vor fi cumpãrate cinci apartamente pentru medicii de la SJU, însã Buzatu anuntã acum cã va cumpãra si alte apartamente, anul viitor.

Un milion de lei a pus la bãtaie presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru a cumpãra apartamente de serviciu pentru medicii de la Spitalul Judetean de Urgentã. O afacere care a debutat cu un scandal, în aprilie a.c., atunci când consilierii judeteni de la PNL au cerut ca, din suma de un milion de lei, sã se cumpere mai multe apartamente cu douã camere, dat fiind faptul cã multi medici navetisti, de la Iasi, sunt necãsãtoriti. “Eu am insistat ca aceste apartamente care vor fi cumpãrate pentru medicii specialisti sã fie cu trei camere, fiecare, pentru cã vrem sã le oferim locuinte acceptabile si, poate cã, în viitor, vor întemeia familii aici, vor rãmâne la Vaslui. În general, cei care fac naveta de la Iasi la Vaslui îsi fac datoria în acest oras pânã ce gãsesc un loc în spitalele din Iasi”, a anuntat Dumitru Buzatu, încercând sã explice de ce a alocat o sumã atât de mare pentru cumpãrarea de apartamente, cu destinatia locuinte de serviciu. Unul din patru medici din Spitalul Judetean de Urgentã este din Iasi si asteaptã sã se elibereze un loc într-un spital sau o clinicã din capitala Moldovei, asa cã, pânã atunci, face naveta la cel mai mare spital din judetul Vaslui. Sapte medici de la SJU ar avea nevoie de apartamente de serviciu. Patru dintre acestia vor primi, în septembrie, apartamentele dorite, pentru cã presedintele CJ Vaslui a stabilit data de 31 august ca datã limitã de depunere a ofertelor de vânzare a apartamentelor.

Ce conditii trebuie sã îndeplineascã aceia care îsi vând apartamentele cãtre CJ Vaslui

Trebuie spus cã acei ofertanti care vor sã-si vândã apartamentele cãtre Consiliul Judetean trebuie sã detinã în locuinte “o camerã de zi, douã dormitoare, o bucãtãrie, o încãpere sanitarã (baie), spatii pentru depozitare, suprafata utilã a unui apartament cu trei camere trebuie sã fie de minim 66 mp, echivalent confort I, si vor fi amplasate la un etaj intermediar”. Adicã, este exclusã cumpãrarea de apartamente la ultimul etaj sau la parter, ceea ce limiteazã si mai mult optiunile celor care sunt interesati de aceastã afacere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.