spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

CINE INTRÃ ÎN CÃRTI, LA CJ VASLUI: BICHINET SAU TÃTARU?

- Advertisement -

Sãptãmânã de foc în PNL Vaslui

VERDICT…Pânã la finele sãptãmânii, PNL Vaslui trebuie sã ia o decizie asupra numelor pe care partidul le aruncã în campania electoralã la Consiliul Judetean, anul viitor. Bãtaia se dã pentru primul loc pe lista de consilieri judeteni, acea locomotivã care trebuie sã ridice partidul si va avea si prima sansã la obtinerea unui post de presedinte de CJ, în cazul în care partidul obtine destul de multe posturi de consilieri judeteni. În luptã sunt trei nume: Corneliu Bichinet, care este sprijinit pe fatã de senatorul Dan Marian, Nelu Tãtaru si Simona Polak, sprijiniti de deputatul Ciurariu. Este mai mult decât clar cã ambele tabere din PNL îsi disputã suprematia si locul I pe lista de consilieri judeteni. Cele mai multe sanse la are Bichinet, care este si cel mai activ în organizatia PNL, având întâlniri cu toate organizatiile comunale si care se bucurã de cea mai mare notorietate în partid. Lui i se va opune, cel mai probabil, senatorul Nelu Tãtaru, sustinut de vechii liberali si politicianul apãrut de curând în peisaj, cu cea mai bunã imagine din judet si care pânã acum nu a fost implicat în niciun scandal. În aceste conditii, sondajele de opinie din PNL vor avea douã nume în joc: Bichinet sau Tãtaru sau trecutul si prezentul. Va fi interesant de vãzut dacã vasluienii sunt gata sã dea credit unui politician din valul nou sau merg pe notorietate. Bichinet e singurul politician din garda veche care se bucurã de credibilitate, desi este în politicã de peste 10 ani. “Sãptãmâna aceasta se închide totul. Veti afla, pânã la finele sãptãmânii, cine intrã în sondaje”, a spus deputatul Florin Ciurariu, copresedinte PNL. Între timp, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, stã pe margine si priveste multumit spre scandalurile din PNL, stiind cã astfel va câstiga lupta, cu o organizatie scindatã de rãzboaie interne. Buzatu nu are cum sã rateze primul loc pe lista de consilieri judeteni, astfel cã are sanse pentru a prinde încã un mandat în fruntea CJ Vaslui.

Bichinet, cel mai activ candidat de pe lista de consilieri judeteni ai PNL, a fost ieri la Husi. Alãturi de senatorul Marian, acesta s-a întâlnit cu organizatiile liberale din zonã, în conditiile în care, ca si în situatiile precedente, deputatul Ciurariu nu s-a prezentat la sedintã. Liberalul din fruntea Consiliului Judetean a mers, dupã-amiazã, în Pochidia, la Ziua comunei, iar seara la Avrãmesti si Obârseni, în comuna Voinesti. “Pe lista de consilieri judeteni ai PNL, unde sper sã fiu cap de listã, vor fi inserate 40 de nume ale personalitãtilor partidului nostru, din toate colturile judetului. Lista nu este formatã numai cu liberalii din municipiul resedintã de judet, sunt oameni buni si la Bârlad, la Husi, la Negresti sau la Puscasi. O listã cu nume pe care le vom prezenta electoratului, oameni care vor aduce voturi si pot câstiga”, a explicat Bichinet.

Sãptãmâna trecutã, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, avea o replicã ironicã la adresa lui Bichinet si a liberalilor. “La PNL este o problemã. Dl. Bichinet personal are o problemã, pentru cã, am constatat, candideazã într-un judet platonic. Eu stiu cã în judetul Vaslui nu existã candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, ci doar pentru cea de consilier judetean. Probabil, va ajunge si la cunostinta domniei-sale acest lucru”, spunea Buzatu. Bichinet este convins de un lucru, colegul sãu din conducerea CJ este pregãtit de campanie, pentru anul viitor. “Am vãzut cã si dl. Buzatu pregãteste o listã de consilieri judeteni la PSD. Nici el, nici eu nu candidãm pentru un judet platonic, ci pentru judetul Vaslui. El va deschide lista la PSD si eu la PNL. O sã mai candideze oameni de la Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) sau de la UNPR, poate chiar si de la UDMR, iar cei de la Partidul România Mare sunt toti alãturi de mine, în PNL. Un sfert din membrii de partid de la PNL sunt de la România Mare, care m-au urmat cu plãcere, iar eu nu o sã-i dezamãgesc. Vãd cã am în jurul meu si câtiva colegi care au votat pentru excluderea mea din CJEx si mã întreb ce au avut în cap, dar nu gãsesc rãspuns”, a spus, ieri, Bichinet, dupã sedinta de la Husi.

“Nu pot concura cu doamna Polak, ea este o zeitã, iar eu sunt muritor”

“Nu mã tem de concurenta cu dl. Buzatu, nu mã tem de concurenta cu Florin Ciurariu, nici cu Dan Marian, dar sunt îngrozit când mã gândesc cã s-ar putea sã concurez cu doamna Simona Polak, pentru cã eu sunt doar muritor, iar dânsa în ultimele sase luni a ajuns la rangul de divinitate. Nu mã bat cu zeitãtile, pentru cã s-ar putea sã o pãtesc precum Acteon, care a surprins-o pe Diana în goliciunea ei, când se scãlda, si aceasta l-a transformat în cerb, dupã care a fost vânat ca toate animalele din pãdure. Deci, dacã nu mã pot lupta cu zeii si zeitele sunt sângeros cu muritorii” – Corneliu Bichinet, liberal, vicepresedinte CJ Vaslui.

Marian o ia (încã o datã!) peste bot, de la liberalii Ciurariu si Tãtaru!

La finele sãptãmânii trecute, senatorul Marian fãcea o declaratie surprinzãtoare, spunând cã primarii care au fugit de la PNL la PSD vor fi reprimiti în Partidul National Liberal. Uitând sã spunã cã primarii care au fugit la PSD nu au putut sã suporte ideea de a fi condusi din nou de fostul presedinte al PDL Vaslui, senatorul se lanseazã în tot felul de propuneri. La fel cum a fãcut cu ani în urmã, când a dezertat din Partidul National Liberal, pentru a rãmâne la putere cu PDL, Marian face acum tot felul de manevre subterane, “uitând” sã spunã dacã declaratiile sunt si pozitia partidului fatã de aceastã situatie delicatã. “La ultimele întâlniri, a fost abordatã si o temã ceva mai sensibilã – reprimirea primarilor liberali care sub efectul OUG 55/2014 au trecut la PSD. Primarii PNL care au migrat la PSD sub efectul ordonantei care a permis traseismul politic pot reveni în PNL si candida din partea partidului nostru la alegerile locale din 2016 în douã situatii”, a sustinut Marian, spre furia celor din fostul PNL. Colegii din vechea gardã liberalã nu uitã trãdarea colegilor lor si îl sfãtuiesc pe Marian sã se abtinã de la astfel de declaratii. “În urma unor declaratii apãrute în mass-media, dorim sã clarificãm o serie de aspecte. Publicarea Ordonantei de Guvern nr 55, care dorea sã legifereze traseismul politic în apropierea campaniei prezidentiale din 2014, poate fi interpretatã ca un atac moral la democratie si un pas înapoi fatã de asteptãrile cetãtenilor, ca sistemul politic din tara noastrã sã evolueze. Noi nu agreãm procesul de traseism politic, aceastã idee fiind mentionatã si subliniatã în mai multe rânduri în mod public, de-a lungul timpului, motiv pentru care dorim sã ne declarãm pozitia fatã de o reîntoarcere a celor care au decis în cel mai dificil moment politic, cel al alegerilor prezidentiale, sã nu ne sprijine, ci dimpotrivã sã fie alãturi de contracandidatul Partidului National Liberal”, se aratã în comunicatul oficial al PNL Vaslui.

ALDE Vaslui pregãteste un candidat surprizã la Consiliul Judetean

Andrei Abutoaei, copresedintele organizatiei judetene a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), spune cã si partidul sãu va pregãti un nume important, care va fi lansat în cursa spre presedintia CJ Vaslui. Numele respectiv, pãstrat deocamdatã la secret de sefii ALDE, va fi anuntat în cel mai scurt timp. “Este vorba de un om gospodar, echilibrat, care a avut multe realizãri de-a lungul vietii”, spune Abutoaei. Conform unor surse, desi cei de la fostul PC ar dori sã prindã primul loc pe lista de consilieri judeteni, prioritate va avea persoana cu care ALDE poartã acum negocieri.

Buzatu foloseste principiul “Dezbinã si cucereste”

În timp ce liberalii se lovesc sub centurã din toate pozitiile, seful de la PSD, Dumitru Buzatu, prima optiune pentru Consiliul Judetean din partea social-democratilor, îi joacã pe oamenii lui Ciurariu si Marian pe degete. S-a folosit de scandalul din PNL, atunci când senatorul Marian a ridicat problema directorilor liberali rãmasi pe functii din vremea USL, si a pãstrat directorii respectivi pe posturi, inclusiv pe Simona Polak, cea care face politica Guvernului Ponta timp de opt ore pe zi, dupã care seara este cel mai înversunat adversar al PSD. Buzatu a pãstrat o relatie bunã cu Corneliu Bichinet, colegul sãu de la Consiliul Judetean, spre iritarea totalã a deputatului Ciurariu, care nu vede cu ochi buni aceastã colaborare.

“Migratia politicã nu trebuie iertatã”

“Atât cetãtenii, cât si membrii partidului si-au manifestat de multe ori dezacordul cu privire la acest fenomen, mergând în majoritatea cazurilor pânã la ideea cã migratia politicã nu trebuie iertatã si acceptatã. De asemeni, dorim sã subliniem cã o opinie personalã, fie ea si din interiorul organizatiei, fatã de o posibilã reîntoarcere a unor membri, nu reflectã o decizie politicã a partidului, aceastã pozitie nefiind în acest moment o optiune politicã în acest sens”, este comunicatul oficial al PNL Vaslui, semnat de deputatul Florin Ciurariu si senatorul Nelu Tãtaru. La Vaslui, în baza acestei ordonante 55, denumitã si “Ordonanta traseistilor”, au plecat din vechiul PNL cãtre organizatia condusã de Dumitru Buzatu un numãr de 14 primari, 10 viceprimari si peste 100 de consilieri locali.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.