spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Victima violatorilor din Vãleni a trecut de primele probe la BAC

- Advertisement -

NORMALITATE… Eleva de la Liceul “Ion Mincu”, cea care a cãzut victimã celor sapte violatori din Vãleni, a trecut de probele orale la bacalaureat, sesiunea din toamnã. Fata nu reusise sã se înscrie în prima sesiune, din cauza drumurilor pe care a fost nevoitã sã le facã la instantã, procurori si politie pentru declaratii. Acum, toatã povestea pare sã intre pe un fãgas normal dupã ce victima a început sã revinã la normalitate. Pentru ea urmeazã o sãptãmânã de foc ce se va încheia vineri. Ieri, eleva a sustinut primul examen scris la Limba si literatura românã. Urmeazã miercuri proba obligatorie la materia profilului si vineri, proba la alegere. Pe 31 august vor fi afisate si rezultatele. Tot atunci este posibil ca dosarul violatorilor sã ajungã pe masa magistratilor ieseni.

Dupã o sãptãmânã în care a sustinut probele orale de la Bacalaureat, situatia este bunã pentru victima celor sapte violatori din Vãleni. Fata s-a descurcat, a reusit sã le treacã pe toate trei si ieri a sustinut primul examen scris, cel de la Limba si literatura românã. Urmeazã ca miercuri sã sustinã proba obligatorie, în functie de profil, si vineri, ultima probã, cea la alegere. Faptul cã violatorii din Vãleni au ajuns, în sfârsit, în spatele gratiilor, aratã cã, încet încet, lucrurile se îndreaptã spre o stare de normalitate. Iuresul stârnit de punerea în libertate a tinerilor din Vãleni dã semne cã se linisteste, iar fata asteaptã finalul lunii august, atunci când se vor afisa primele rezultatele ale examenului de maturitate pe care-l sustine în aceste zile. Tot atunci, dosarul celor sapte violatori va ajunge pe masa magistratilor ieseni care vor avea de judecat douã aspecte. Primul este legat de cererea de strãmutare solicitatã de unii dintre apãrãtorii inculpatilor, iar celãlalt este apelul formulat, atât de avocata fetei violate, cât si de apãrãtorii violatorilor si poate si a procurorului, fatã de sentinta datã de Judecãtoria Vaslui. În acelasi timp, este bine de stiut faptul cã, în conditiile în care judecãtorii Curtii de Apel Iasi vor accepta cererea de strãmutare a procesului, sentinta datã la Vaslui va fi desfiintatã. În acelasi timp, acest lucru poate fi si în dezavantajul inculpatilor, mai ales cã existã posibilitaea unei sentinte mult mai mari fatã de cea datã la Vaslui.

Vãleni, loc de pelerinaj pentru curiosi

EXCURSII…Sapte copii cu vârste cuprinse între sapte si 12 ani au plecat, ieri la prânz, de acasã, spre Vãleni, curiosi sã vadã cum aratã satul violatorilor. Copiii, din Moara Grecilor o parte, altii veniti la bunici, printre care si unul sosit din capitalã, si-au umflat rotile la biciclete si au plecat la drum. Mai grav este cã, dupã sase ore de pedalat, copiii nu s-au întors acasã, iar cei care îi aveau în grijã au intrat în panicã.

Condamnãrile violatorilor din Vãleni

ANI GREI…Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare. Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare. Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Bolboceanu Petrica (23 ani) – condamnat la 7 ani de închisoare. Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare. Avadanii Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare. De asemenea, instanta, prin aceastã hotãrâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, sã plateascã victimei, o suma de 50.000 lei, despãgubiri morale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.