spot_img
spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
23-mai-2024

Politist de frontierã acuzat de un bãtrân cã l-a bãtut

- Advertisement -

ABUZ Un bãtrân de 61 de ani din comuna Fãlciu, satul Bogdãnesti, a primit o bãtaie sorã cu moartea de la un politist de frontierã, care l-a surprins cãutând câtiva pestisori într-o baltã aproape secatã de lângã Prut. Supãrat cã a intrat dupã bãtrân pe un teren mocirlos, murdãrindu-se pe pantofi, politistul de frontierã Adrian Nechifor l-a luat la bãtaie si i-a pus cãtusele. Dupã ce l-a mai agresat si în pichetul unde a fost condus, bãtrânul a ajuns acasã, dar simtindu-se foarte rãu a solicitat Ambulanta. Transportat la spitalul din Bârlad, aici bietul om a dat peste alt necaz: cel mai probabil dorind-se musamalizarea bãtãii administrate de politistul Nechifor (sotia acestuia, se pare cã lucreazã la spitalul din Bârlad), bãtrânul a fost tratat în bãtaie de joc, trimis acasã si, dupã ce a cãzut în stradã în mijlocul Bârladului, a fost readus înapoi la spital cu Ambulanta si apoi trimis acasã, din nou. Politistul de frontierã bãtãus s-ar putea sã nu scape prea usor, întrucât bãtrânul intentioneazã sã depunã astãzi plângere împotriva sa.

Caz uluitor petrecut pe 4 septembrie în satul Bogdãnesti, comuna Fãlciu. Un bãtrân de 61 de ani, Andronachi Ion, acuzã un politist de frontierã, Adrian Nechifor, din Bârlad, cã l-ar fi bãtut crunt pentru simplu motiv cã se afla la pescuit (cu mâna), într-o baltã secatã. În loc de amendã sau dosar penal, dacã se dovedea cã a comis vreo infractiune, Ion Andronachi s-a ales cu o bãtaie sorã cu moartea. Iatã ce povesteste bãtrânul: “Lângã satul nostru, acolo la Fãlciu, este o baltã, Prutetul cum îi zecem noi, care este secatã si pestii sunt multi prin mâl, fãrã apã. Mai multi din sat, printre care si eu, ne-am dus pe 4 septembrie dupã-amiazã sã luãm niste peste, cu mâna, din Prutet. Am intrat în mâl si culegeam pestii care oricum mureau, neavând apã, dar au venit doi politisti de frontierã, unul este Adrian Nechifor si încã un politist mai gras, si ne-au alungat de acolo, spunând cã braconãm în zona de frontierã si nu-i voie. Cei mai tineri au fugit, cã stim de frica politistului Nechifor, este foarte rãu cu oamenii, dar eu, mai bãtrân fiind, nu am putut fugi si am mers prin mâl pe malul celãlalt. Politistii au venit la mine si s-au enervat foarte tare din cauzã cã n-am stat când au spus ei si si-au murdãrit pantofii venind dupã mine. Si au început sã mã înjure si sã batã cu pumnii si cu picioarele. Mi-au pus cãtusele, m-au dus la pichet si acolo iarãsi m-au bãtut, dupã care mi-au dat drumul acasã”, a povestit bãtrânul Andronachi.

Aventura de la spitalul din Bârlad miroase a musamalizare!

Când a ajuns acasã, Ion Andronachi s-a simtit foarte rãu si în noaptea de 4 spre 5 septembrie a solicitat Ambulanta. A fost luat si dus la spitalul din Bârlad, la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU), iar acolo a fost lãsat pânã dimineatã, unde pe la orele 6.00 i s-a spus cã nu are nimic si sã plece acasã. Omul s-a rugat de medici sã fie vãzut si internat cã se simte rãu, dar acestia nici n-au vrut sã audã. Ion Andronachi a plecat din spital, dar în centrul Bârladului a lesinat si a cãzut pe trotuar. Un trecãtor a solicitat Ambulanta, care iarãsi l-a transportat la spitalul bârlãdean. “M-am trezit si habar nu aveam cum am ajuns înapoi. Stiu doar cã am lesinat. Mi-au pus o perfuzie, mi-au dat ceva medicamente, iar când mi-am mai revenit m-au trimis înapoi acasã! Am plecat supãrat, mã simteam tot rãu si am rugat un consãtean sã aibã grijã de mine pânã ajung acasã, sã nu lesin prin masinã”, a relatat bãtrânul Andronachi aventura sa de la spitalul din Bârlad. Când am solicitat date despre prezentarea lui la spital, am avut niste surprize uriase, care seamãnau izbitor cu o încercare de musamalizare a abuzului politistului Adrian Nechifor. De la spital, Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al instituitiei sanitare bârlãdene, ne-a precizat cã este înregistrat un Andronachi Ion din Bogdãnesti de Fãlciu, dar nu este trecut niciun diagnostic în calculator, desi medicul de gardã Marius Radu i-a dat medicatie si i-a pus perfuzii! Mai mult, dupã cum se vede din fotografiile fãcute bãtrânului Andronachi, acesta este lovit tare la cap, la tâmpla dreaptã, nevând absolut nimic la nas, dar în foaia de observatie electronicã a pacientului este scris diagnosticul (cu pixul!!) “Fracturã de piramidã nazalã”!! Si mai mult, în calculatorul CPU apare cã pacientul Andronachi Ion a cerut sã fie lãsat acasã, adicã a plecat la cerere! “Nici vorbã de asa ceva, eu chiar m-am speriat cã nu stiam cum am ajuns acolo la spital înapoi si mã rugam sã mã interneze, iar ei mi-au spus sã plec acasã cã nu am nimic. N-am semnat nicãieri cã plec la cerere. Voi merge mâine la un medic legist si dupã ce îmi scot Certificat Medico-Legal, voi face plângere la politie împotriva acestui politist”, a spus Ion Andronachi. Culmea este cã, desi Ion Andronachi se simtea rãu, avea lovituri la cap în urma agresiunii, a fost trimis acasã, lesinând pe stradã! Caz identic cu al altui bãtrân, din comuna Bogdãnesti (de lângã Bârlad), care, acum câteva luni, a murit pe stradã în Bârlad, cu reteta în buzunar, nefiind internat, desi fusese adus cu Ambulanta la solicitarea medicului sãu de familie, având probleme cardiace mari!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.