spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

DNA a descins la firmele de casã ale fostului primar Titi Constantinescu (foto)

- Advertisement -

ÎN SFÂRSIT Directia Nationalã Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi a descins, ieri, si la Bârlad, la douã firme arhicunoscute, legate de numele fostului primar Constantin Constantinescu: SC Urbanproiect SA Bârlad, administratã de Viorel Dumitrasc, si SC Constructii Consult SRL Bârlad, firma fostului primar Titi Constantinescu, administratã pe perioada cât a avut cele trei mandate de edil-sef, de cãtre Cristina Andrei, concubina sa. Perchezitii au fost fãcute si la Constinescu acasã, de unde procurorii DNA au plecat cu o unitate de calculator si mai multi saci cu documente. Si de la firma Urbanproiect Bârlad au fost ridicati si dusi la DNA Iasi mai multi saci cu documente, acte fiscale si o unitate de calculator. Perchezitiile s-au derulat aproape toatã ziua, în prezenta adminsitratorilor firmelor în cauzã, iar acasã la Titi Constantinescu, în prezenta acestuia. Nici unul dintre ei n-a dorit sã dea declaratii referitoare la actiunea DNA Iasi, care vizeazã nereguli privind folosirea fondurilor europene, procurorii DNA precizând cã paguba s-ar ridica la câteva milioane de euro. De altfel, Viorel Dumitrasc si firma sa, pe toatã perioada de 12 ani cât a fost Titi primar, a câstigat toate licitatiile cele mai importante, fiind “abonat” la executarea lucrãrilor cu fonduri europene si guvernamentale: Cinematograful Victoria, Centrul de recuperare si Loisir (Baia Comunalã), Extindere Grãdina Zoologicã, lucrãri de canalizare si reabilitare strãzi în cartierele noi ale orasului si multe altele. La rândul sãu, Viorel Dumitrasc dãdea în subantreprizã lucrãri firmei SC Constructii Consult SRL Bârlad, firma ex-primarului Constantin Constantinescu, care, dupã ce a ajuns primar, a desemnat-o pe concubina sa, Cristina Andrei, sã o conducã, desi din umbrã tot el era cel care o conducea. Faptul cã ieri au intrat oficial în vizorul DNA, certificã suspiciunile bârlãdenilor cã lucrurile nu au stat chiar atât de legal cum clamau fostul primar Constatinescu si constructorul Viorel Dumitrasc, bunul sãu prieten. Mai precizãm cã, fostul primar Titi Constantinescu a demisioant din functie pe 1 martie, în urma semnãrii unui acord de recunoastere a vinovãtiei privind acuzatia adusã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi de comitere a infractiunii de conflict de interese. Titi a fost acuzat de procurorii ieseni cã a semnat contractul de executare a unor lucrãri cu fonduri europene, privind modernizarea strãzilor din cartierele noi ale Bârladului, executantii lucrãrii fiind SC Urbantrans Bârlad si Transmir Murgeni, firme cu care fostul primar a avut în ultimii cinci ani relatii economice, ceea ce este contrar legii. Pentru comiterea acestei infractiuni, fostul primar al Bârladului a primit un an de zile de închisoare, cu suspendare, si interzicerea mai multor drepturi, precum si câteva pedepse colaterale. Sentinta nu este definitivã, el având pe rol, pe 21 septembrie, la Curtea de Apel Iasi, procesul privind apelul împotriva sentintei date de Judecãtoria Bârlad.

Primãriile din Suletea si din orasul Murgeni, luate si ele cu asalt!

Procurorii DNA au perchezitionat ieri si primãria Suletea. Dis de dimineatã, procurorii si jandarmii au bãtut în poarta casei primarului Ciprian Tamas, speriind familia acestuia si cãutând documente privind un proiect executat de firma SC Transmir SRL Murgeni, în colaborare cu firma SC Constructii Consullt SRL Bârlad (firma fostului primar de Bârlad, Titi Constantinescu). Dupã ce s-au convins cã nu existã nimic acasã la primarul Tamas, care în perioada când a fost executat proiectul vizat de anchetatori nici nu era primar, au mers împreunã la Primãria Suletea. Hilar a fost cã actualul viceprimar de Suletea, Gigel Dragnea, s-a bucurat enorm când a vãzut cã primarul Tamas vine însotit de jandarmi, mascati si procurorii DNA la muncã. “L-au arestat, vedeti? L-au arestat”, spunea bucuros Dragnea, dar spre marea lui dezamãgire nu era vorba decât de ridicarea documentelor privind proiectul vizat de anchetatori. “Au cerut documente privind lucrãrile efectuate la un proiect cu un drum în comuna Suletea, în 2009, executat de firma Transmir si firma fostului primar Titi Constantinescu din Bârlad. Le-am pus la dispozitie absolut tot, nu am nicio treabã cu ce s-a întâmplat în mandatul fostului primar Petricã Guzganu. S-au lãmurit domnii de la DNA cã nu am nimic acasã, nici mãcar calculator”, a spus primarul Ciprian Tamas. Si de la Primãria Suletea s-au ridicat câtiva saci cu documente, care au ajuns asearã la DNA Iasi, pentru a fi studiate de anchetatori.

La Murgeni, vizatã a fost firma Transmir si lucrãrile fãcute

La Primãria Murgeni, anchetatorii au precizat cã au o sesizare fãcutã de consilierul local Ovidiu Tulbure, fost PDL, actualmente PNL, privind lucrãrile executate de firma SC Transmir Murgeni si au solicitat documente privind proiectul “Alimentarea cu apã a satelor Schineni – Sãrãteni”. “Nu am avut nimic de obiectat. S-au ridicat documentele cerute, pe care le-am pus la dispozitie fãrã probleme. Cine a gresit sã plãteascã. Poate asa vom da si noi înainte si vom scãpa de piedicile care ni s-au tot pus pânã acum”, a spus primarul orasului Murgeni, Ioan Buta. Precizãm cã în perioada când s-au executat lucrãrile vizate de procurorii DNA, primar în functie era Jenicã Panica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.