spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-mai-2024

Zilele de concediu pot fi plătite! Care este procedura

- Advertisement -

Salariatii trebuie sa beneficieze in fiecare an de zile platite de concediu de odihna, conform legislatiei muncii. Fiind vorba de un drept inalienabil, in cazul in care zilele de concediu nu pot fi efectuate, angajatorii sunt obligati sa le acorde incepand cu anul urmator.

Toti salariatii au garantat dreptul la concediu de odihna anual platit, dupa cum stabileste Codul muncii, iar acesta nu poate forma obiectul niciunei cesiuni, renuntari sau limitari, scrie avocatnet.ro.

Prin urmare, potrivit acestui act normativ, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa doar atunci cand salariatii nu mai au cum sa beneficieze efectiv de acest drept. Adica la incetarea contractului individual de munca.

„Ratiunea acestui text (alineatul 3 al articolului 146 din Codul muncii – n.r.) este aceea ca salariatii trebuie sa beneficieze in natura de concediul de odihna, acesta avand rolul de a contribui la refacerea capacitatii de munca. Compensarea in bani a concediului de odihna, in alte situatii decat la incetarea contractului individual de munca, ar compromite scopul reglementarii”, a afirmat, la solicitarea AvocatNet.ro, Mihai Anghel, avocat senior la Tuca Zbarcea si Asociatii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mai-ai-zile-de-concediu_1788842.html#ixzz3lVNlD2BV
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.