spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Sindicaliştii din învăţământ cer majorarea salariilor cu peste 60% şi modificarea programelor şcolare

- Advertisement -

Sindicaliştii din învăţământ se întâlnesc marţi, 15 septembrie, cu primul-ministru, ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii pentru noi dezbateri pe tema educaţiei. Simion Hăncescu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat la RomaniaTV.net că speră ca profesorii să primească creşteri salariale de peste 60% în următorii doi ani şi jumătate.

Între sindicatele din Educaţiei şi Guvern există un acord, încă din 2014, de majorări salariile în învăţământ. În 2015, lefurile personalului didactic au crescut, în martie, cu 5%, iar următoarea creştere va avea loc, în septembrie, tot de 5%. Majorările salariale fac parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30%. Propunerile de majorare a salariilor din educaţie au fost discutate la sfârşitul lunii trecute, la Guvern, într-o întâlnire între reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii. Marţi, sindicaliştii speră să obţină, într-o nouă rundă de negocieri, majorări salariale pe măsura celor promise medicilor.

„Aşteptările sunt imense. Sunt condamnaţi să rezolve problemele privind salariile profesorilor. Grila salarizării trebuie să vedem când va intra şi în ce tranşee se vor face creşterile pentru că acum măririle sunt în medie de 60 %, dar e puţin în opinia noastră şi să vedem în ce interval se măresc. Dacă se măresc în cinci ani nu ştiu dacă e bine. Undeva în doi ani jumătate ar fi rezonabil”, a declarat Hăncescu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sindicalistii-din-invatamant-cer-majorarea-salariilor-cu-peste-60-prc-si-modificarea-programelor-scola_244672.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.