spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
20-mai-2024

Pensia medie lunară în România 200 euro, în Grecia 882 euro

- Advertisement -

Pensionarii greci au ieșit în stradă și au protestat violent lunile trecute când se punea problema noul acord cu FMI și UE să prevadă tăieri de pensii. Pe românii ieșiți la pensie doar Curtea Constituțională i-a savat de tăierea cu 25% pregătită de guvernanți în urmă cu câțiva ani.

Peste o treime (35%) dintre vârstnicii români prezintă risc de sărăcie şi excluziune socială, aproape dublu faţă de Uniunea Europeană în ansamblu.

Explicația este foarte simplă: în România pensia medie lunară este în prezent de 200 euro, comparativ cu Grecia – 882 de euro sau Franţa – 1.032 de euro.

În UE, 18,3% dintre vârstnici se află în această situaţie.

„Conform noilor date publicate de OECD, Organizaţia Mondială a Muncii, Comisia Europeană şi Institutul Naţional de Statistică, raportul între salariu şi pensie este, în medie, relativ egal pentru contribuabilii din România şi cei din UE. Valorile nominale, însă, sunt diferite – un pensionar român din anul 2050 va primi 294 euro pensie lunară, dacă salariul său înainte de pensionare va fi de 1.000 euro, în timp ce un pensionar din UE va primi, în medie, 1.170 euro pensie lunară în 2050, dacă salariul său înainte de pensionare va fi de 3.000 euro”, se spune într-un studiu realizat de EY România.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pensia-medie-lunara-in-romania-200-euro-in-grecia-882-euro_1793145.html#ixzz3m6vkQvio
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.