spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

AMENZI de care sigur nu ştii. Cât scoţi din buzunar dacă te cerţi pe stradă sau mâzgăleşti un gard

- Advertisement -

Săvârşirea în public de gesturi obscene, aruncarea cu obiecte de orice fel în clădiri sau mijloacele de transport, refuzul de a părăsi un local după ora de închidere sau provocarea unui scandal într-un loc public constituie contravenţii şi se pedepsesc cu amenzi care pornesc de la 100 de lei şi pot ajunge până la 3.000 de lei. RomaniaTV.net a consultat legile şi hotărârile Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi a enumerat câteva dintre faptele care constituie contravenţie şi îţi pot goli portofelul.

Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice cuprinde acţiuni despre care probabil nu ştiai că sunt considerate contravenţii şi se pedepsesc cu amenzi usturătoare.

De exemplu, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţa împotriva persoanelor se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Dacă arunci asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc rişti să primeşti o amendă de la 100 la 500 de lei.

Întreruperea curentului electric sau stingerea, fără drept, a lămpilor ce servesc la iluminatul public pe străzi, în parcuri, săli de spectacol sau în alte locuri publice se pedepseşte, de asemenea, cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/amenzi-de-care-sigur-nu-stii-cat-scoti-din-buzunar-daca-te-certi-pe-strada-sau-mazgalesti-un-gard_245051.html#ixzz3mBqJdpb2

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.