spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Ultima ora!!!Percheziţii la medici de familie şi farmacişti! Reţete fictive şi prejudiciu de circa 9 milioane lei

- Advertisement -

De la primele ore ale dimineţii, procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins la mai multe adrese, aproape 60 de locaţii conform primelor informaţii, în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea. Este vorba despre medici de familie şi farmacişti, iar din unele informaţii vizat de anchetă ar fi vorba şi Adrian Iacob, şeful Penitenciarului Focşani.
Ar fi vorba despre o grupare formată din 25 de membri, reprezentanţi şI angajaţi ai unor farmacii care activează sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL şi medici de familie sau medici specialişti din Brăila şi Constanţa. Aceştia sunt suspectaţi că în perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, provocînd un prejudiciu de nouă milioane de lei. Anchetatorii consideră că membrii reţelei au întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate aceştia au eliberat prescripţii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament.

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588821565-ultima-ora-perchezitii-la-medici-de-familie-si-farmacisti-retete-fictive-si-prejudiciu-de-circa-9-milioane-lei.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.