spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
05-iun.-2024

Un vasluian si-a improvizat o prãvãlie în garaj, dar i-au stricat-o comisarii OPC si politistii (video)

- Advertisement -

Supermarket în garaj

INVENTIV….Un bãrbat de 65 de ani, din Vaslui, s-a jucat de-a magazinul, cu gândul cã va putea obtine repede un profit si fãrã prea multã bãtaie de cap. Acesta si-a improvizat o prãvãlie în propriul garaj si si-a expus marfa. De la preparate din carne, lactate, fructe, legume dulciuri si pânã la încãltãminte sau cârlige de rufe. Oferta era variatã si preturile fãrã concurentã, la “supermarketul” din garaj! Pe rafturile improvizate din scânduri, pal sau direct pe lãdite, tronau borcane cu zacuscã fermentatã la 2,5 lei, compot, must , lapte, preparate din carne alterate, cu miros pestilential, mãlai, sare, ulei, conserve de peste sau banane si struguri, toate laolaltã. Planurile i-au fost date însã peste cap, de comisarii Protectiei Consumatorului care au descins la garajul sãu si nu au fost deloc încântati de ce au descoperit. Fãrã a avea vreo autorizatie si fãrã a respecta normele minime de igienã, bãrbatul o fãcea pe-a comerciantul. Comisarii, îngroziti de modul în care acesta îsi vindea marfa, au anuntat deja cã îl vor sanctiona drastic. Pentru a-i închide prãvãlia, la fata locului au fost solicitati politistii locali, care mai mult fortat l-au convins pe bãrbat sã îsi închidã garajul cu marfa care constituia un adevãrat pericol pentru consumatori.

Vasluianul de 65 de ani s-a gândit cã dã lovitura vietii lui si a pus la cale o afacere. Marcel Constandache si-a deschis în propriul garaj un magazin. Laolaltã cu tot felul de obiecte depozitate, scaune, dulapuri, bidoane din plastic, cutii de carton si un brat de stufãris, drept decor, omul a improvizat mai multe rafturi din pal, scânduri si lãzi, pe care si-a expus marfa. Oferta era una variatã, pentru cei care îndrãzneau sã se apropie. A strâns toate alimentele pe care le avea prin casã, ba a mai si cumpãrat câteva de la supermarket, le-a asezat frumos si a asteptat clientii. Doar cã peste el au dat comisarii Protectiei Consumatorilor. Ca într-un adevãrat supermarket, avea de toate, pentru clienti. Must, cu care s-a lãudat cã e natural si din productie proprie. Banane si struguri, ce-i drept cam alterati. Lapte, sare, otet, ulei, covrigei sau mãlai. La sectorul carne, era însã dezastru. Avea câteva preparate, salam si crenvursti, care miroseau îngrozitor, iar frigiderele în care tinea produsele erau neigienizate. Toatã marfa era bâzâitã de muste. Laolaltã cu produsele alimentare bãrbatul avea la vânzare încãltãminte si cârlige de rufe. Comisarii s-au îngrozit în momentul în care au descoperit cum face comert Marcel Constandache. Dincolo de faptul cã acesta nu a tinut cont nici de cele mai elementare reguli de igienã, nu avea niciun fel de autorizatie. Drept acte pentru marfa expusã la vânzare, bãrbatul a scos câteva bonuri fiscale. Cu toate acestea, omul nu era deloc îngrijorat si nu realiza grozãvia faptelor. “Preparatele sunt tepene, le-am scos din congelator, am sã cumpãr o lãditã si le pun acolo. Sunt muste si, unde nu sunt muste? Miroase urât? Nu-i nimic, acus o sã dau cu lavabil, pun fotoliu, canapea, sufragerie fac aici! “, a declarat Marcel Constandache.

Vine politia si-mi ia toatã marfa….

Comerciantul de ocazie a încercat sã -i convingã pe comisarii OPC cã încã nu a vândut din produse, pentru cã nu avea casã de marcat. Unele aveau însã pretul pe ele. Ba mai mult, comisarii au descoperit si o foaie pe care notase mai multe produse, pe care, cel mai probabil, le-a vândut pe datorie. În sprijinul comisarilor OPC au venit si politistii locali, care au avut misiunea de a închide prãvãlia. În momentul în care comisarii au cerut clor pentru a distruge produsele, astfel încât acestea sã nu mai poatã fi comercializate, bãrbatul s-a pierdut cu firea. “ Clor? Dar ce, e WC ca sã dati cu clor? Am autorizatie de functionare pe mãrfuri industriale, de fapt fosta sotie are. Sunteti o autoritate foarte falsã, (n.r Protectia Consumatorului), hai sã intrãm în litera legii”, a spus Constandache, vizibil supãrat. De altfel comerciantul avea si o stare euforicã, el nu s-a sfiit sã recunoascã cã a bãut o bere, “cã doar nu e angajat nici la stat, nici la patron”. Omul crede cã totul i se trage de la fosta sotie, de care a divortat si care i-a trimis controlul pe cap.

Pericol Public, de 10.000 de lei

“Este singurul caz de acest fel, în judetul Vaslui. Nu am mai întâlnit asa ceva. Încalcã toate normele, ale protectiei consumatorului, fiscale si de ordine publicã. Nu are niciun fel de autorizatie. Este un pericol public. Riscã o sanctiune usturãtoare, minim de 10.000 de lei”, a declarat Constantin Vasilache, director la Protectia Consumatorului Vaslui.

Pentru cã nu a înteles de bunã voie, politistii locali prezenti la prãvãlia improvizatã în garaj l-au obligat pe comerciantul de ocazie sã îsi strângã marfa si sã îsi închidã garajul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.