spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

“Esti futere!”, i-a spus Bichinet proaspãtului pensionar de la Curtea de Conturi

- Advertisement -

REPLICÃ…Bichinet nu se dezminte si spune replica anului la petrecerea de pensionare a lui Vasile Popa de la Curtea de Conturi. Enervat de discursurile unor invitati, care de acum vorbeau de zeul Vasile Popa si nu de directorul unei institutii, Bichinet si-a început cuvântarea într-un alt registru. I-a spus sãrbãtoritului direct: “Esti futere!” Încercând un spirit de glumã, Popa a replicat: “Mi-au mai spus câteva…!”. Finalul i-a apartinut hâtrului liberal, care l-a taxat pentru limbajul de bulangiu pe omul care, în particular, se laudã cu o carierã de epigramist spontan.

Iesirea la pensie a directorului de la Curtea e Conturi a fost evenimentul monden al sãptãmânii. Iatã ce s-a întâmplat în spatele usilor închise ale restaurantului, unde invitatii au fost atenti triati, ca nu cumva sã transpire cãtre popor imagini de la masa bogatilor, asa cum în trecut s-a întâmplat. Probabil vã mai amintiti de celebrele fotografii cu Vasile Popa deghizat în regina Margot. Petrecerea a început cu discursuri siropoase ale sefilor din administratie, care s-au întrecut în a-i aduce osanele celui care a pãzit cu strãsnicie banii publici ai judetului. Si s-a vãzut cum! La Vaslui, s-a furat ca-n codru, dar vinovatii nu a fost prinsi niciodatã. Amintim cazul fostului primar al Vasluiului Victor Cristea, directorului de la Termina, Puiescu, sau a contabilului de la Duda Epureni, si, nu în ultimul rând, de furtul ordinar de la Casa de Pensii.

Bichinet cãtre Popa: Esti futere!

Bichinet, lãsat la urmã cu discursul si oarecum marginalizat, a iesit în evidentã în stilu-i caracteristic tinând o cuvântare de pominã, care va rãmâne mult timp în analele glumelor bune ale judetului nostru. Iatã discursul sãu, fãrã perdea, despre cel care a fost directorul Curtii de Conturi Vaslui. “Domnilor si doamnelor, dupã cum l-ati gratulat si lãudat pe domnul Vasile Popa mie mi se pare cã el ar trebui angajat, nu pensionat. S-a spus aici, cã-i harnic, om bun, familist, profesionist, etc. Eu nu spun decât atât: Esti futere!”. Directorul pensionar de la Curtea der Conturi a replicat: “Mi-au mai spus câteva…!” Pe fazã Bichinet i-a servit-o: “Ãsta-i limbaj de bulangiu si eu nu-l accept, nici mãcar de la regina Margot!”. Acesta a fost schimbul de replici dintre cei doi, din care Popa a iesit destul de tãvãlit, spre amuzamentul celor prezenti la eveniment. Si invitatii au fost de acord cã directorul pensionar mai degrabã tãcea: “A vrut sã facã un spirit de glumã, cu caracter hazliu, dar nu prea i-a iesit”.

Porumboiu a anuntat intrarea în politicã a fostului sãu coleg din arbitraj

La petrecerea de pensionare a lui Popa a fost invitat si Adrian Porumboiu. În discursul sãu, Adrian Porumboiu a spus cã Vasile Popa este un om onorabil, iar acum cã a rãmas pe liber, n-ar fi rãu sã candideze la o demnitate publicã. Astfel, acesta a adus în prim-plan un zvon care-l credita de Vasile Popa drept candidatul PNL-ului la functia de primar al municipiului Vaslui. Chiar se spunea cã la viitoarea sedintã de CJex a liberalilor se va discuta acest lucru. Rãspunsul lui Popa a venit imediat. L-a felicitat pe actualul primar, Vasile Pavãl, pentru realizãrile sale si chiar a pronosticat cã nimeni nu-l va putea bate în viitoarele alegeri locale. Cu acest rãspuns este clar cã Popa a declinat propunerea liberalilor si a fãcut-o într-un mod elegant. Fiindcã, dacã ar fi avut vreun gând, directorul pensionar de la Curtea de Conturi ar fi jucat altfel mingea servitã de Porumboiu, la fileu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.