spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Criză de sânge în spitale. Zeci de operaţii, amânate. Lista centrelor unde putem dona sânge

- Advertisement -

Este criză de sânge în aproape toate spitalele din România. Dacă în anii trecuţi, oamenii donau sânge mai ales după ce se termina sezonul concediilor, nu la fel s-a întâmplat şi acum. Motiv pentru care, zilnic, zeci de operaţii şi tratamente sunt amânate.

Nea Pavel are 70 de ani, este din Bucureşti şi suferă de o boală cumplită. Leucemie. Bărbatul trebuia să reînceapă tratamentul în urmă cu trei săptămâni, iar pentru asta avea nevoie de transfuzie de sânge. Numai că, până acum, nu s-a găsit sânge pentru el în niciun spital din Capitală.

„Am fost anunţat că mi s-a adus pungă de sânge. Că altfel nu eram aici. Trei săptămâni nu a fost sânge şi a trebuit să stau acasă şi am venit acum ca să mi se facă transfuzia de sânge”, a afirmat pacientul.

Nevoie de sânge este în toate secţiile spitalelor. Cel mai mult se consumă la transplantul de ficat.

„Din numărul de internări pe care îl avem, aproximativ 10% dintre pacienţi sunt transfuzaţi. Şi majoritatea pacienţilor transfuzaţi vin din zona terapiei intensive, a zonei chirurgicale”, a precizat Horia Bumbea, medic hematolog.

Statisticile arată că România se numără printre ţările cu cei mai puţini donatori. Dacă în Ungaria, spre exemplu, sunt trei donatori la suta de locuitori, la noi, sunt doar 1,8.

„Cererea de sânge zilnică este de 1000 de unităţi pe zi. Asta, în condiţiile în care, la centrul de transfuzie Bucureşti la această oră se prezintă aproximativ 300 de donatori pe zi”, a declarat Doina Goşa, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/criza-de-sange-in-spitale-zeci-de-operatii-amanate-lista-centrelor-unde-putem-dona-sange_1799561.html#ixzz3n7FvrNec
Follow us: @realitatea on Twitter

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/criza-de-sange-in-spitale-zeci-de-operatii-amanate-lista-centrelor-unde-putem-dona-sange_1799561.html#ixzz3n7FjGLZS
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.