spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Toaletele de la Mincu personalizate de elevii smecheri (foto)

- Advertisement -

DISTRACTIE…Urãri de sãrbãtori, mesaje funebre si, foarte grav, cuvinte obscene, toate acestea scrise pe usile toaletelor de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui de cãtre elevii unitãtii de învãtãmânt certati cu bunul simt. Aspectul rusinos a fost relevat de un elev care s-a simtit ofensat de mesajele respective, le-a imortalizat cu telefonul mobil si a venit cu dovada la redactia cotidianului Vremea Nouã. Conducerea liceului, care habar nu are ce se întâmplã în propria ogradã, a aflat de la redactori despre acest fapt, a identificat usile „personalizate” si a dispus revopsirea lor. „Nu am stiut, probabil cã au fost scrise recent, de aceea nu au fost sesizate. Astfel de lucruri se întâmplã foarte rar”, a declarat Toma Pavel, purtãtorul de cuvânt al liceului.

Când merg la toaletã, elevii de la „Ion Mincu” sunt întâmpinati de fel si fel de mesaje scrise pe usi de colegi de-ai lor. Nu este vorba despre aforisme, citate motivationale si nici despre cuvinte menite sã îi relaxese pe parcursul pauzei, astfel încât sã nu intre stresati la o nouã orã. Din contrã, sunt mesaje revoltãtoare care nu au ce cãuta într-o unitate de învãtãmânt. La scoalã, elevii ar trebuie sã fie educati, sã învete sã se exprime elevat, însã acestia îsi însusesc, înainte de toate, un limbaj de mahala chiar de pe usi. Astfel, cuvintele „S… p…” sunt ceea ce au vãzut zilele trecute tinerii de la „Mincu”, de fiecare datã când au pãsit în toaletã. Nu este singurul mesaj „imprimat” pe usile respective: „loc de veci” sau „Paste fericit!” sunt alte urãri transmise de elevii care nu au cei sapte ani de acasã si, se pare, nici de la scoalã nu au primit educatie. Fotografiile care au scos din „anonimat” lectiile pe care le iau în pauzã elevii, apartin unui tânãr care s-a simtit ofensat de faptul cã nimeni nu lua mãsuri în privinta acestui lucru. Cine sunt reponsabilii pentru astfel de situatii? Este doar vina elevilor sau este o vinã comunã a elevilor si profesorilor, care ar trebui sã îi urmãreascã mai îndeaproape pe cei dintâi?

Explicatia venitã din partea conducerii liceului

Conducerea liceului nu era pusã la curent, ieri, cu mesajele de pe usile toaletelor. Dupã ce redactorii cotidianului Vremea Nouã au întrebat de ce nu se iau mãsuri în astfel de situatii, conducerea liceului a dispus cãutarea usilor „personalizate”. Odatã identificate, acestea au fost revopsite. „M-am interesat si nu stia nimeni despre ele (n.r. usi). Nu stiu de ce nu a venit nicio femeie de serviciu sã ne înstiinteze, probabil au fost scrise recent si, cum astfel de lucruri se întâmplã foarte rar, fiind o exceptie, femeile nu s-au uitat pe usã. Am pus sã fie revopsite”, a declarat Toma Pavel, purtãtor de cuvânt al liceului. Din pãcate, vinovatul nu poate fi gãsit, din moment ce mesajele au fost scrise pe fetele interioare ale usilor, acolo unde nu pot fi montate camere de supraveghere video. Conducerea liceului are totusi o supozitie vis-a-vis fãptasi. „Nu putem identifica elevii deoarece cuvintele au fost scrise în baie. Nu putem pune camere de supraveghere acolo. Probabil cã vinovatii sunt cei care v-au dat fotografiile: unul a scris si altul a fotografiat”, a mai adãugat Toma Pavel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.