spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Cei trei muschetari din PNL Vaslui, în sondajele oficiale. Pe care îl preferati?

- Advertisement -

VARIANTE…În câteva zile, va demara în municipiul Vaslui un amplu sondaj de opinie, referitor la persoana pe care liberalii vor sã o arunce în luptã împotriva actualului primar al orasului, Vasile Pavãl, care va candida din partea PSD. Este greu de crezut cã, având în vedere faptul cã legea electoralã prevede ca persoana care obtine cel mai mare numãr de voturi devine în mod automat primar, liberalii au forta sã-l învingã pe Pavãl la primãrie. În aceste conditii, tinta PNL la Vaslui pare ar fi obtinerea unui numãr confortabil de voturi, care sã le permitã controlul asupra Consiliului Local, cu majoritate simplã, adicã un minim de 11 voturi. De la opt voturi, cât are acum Opozitia din CL Vaslui, la 11 voturi, în conditiile în care în rândul opozantilor sunt si dezertorii din PPDD, este greu de crezut cã liberalii vor obtine majoritatea. Rãmâne o singurã necunoscutã: care este persoana care prinde cel mai bine la electorat, are cel mai bun mesaj? Pentru a rãspunde la aceastã întrebare, s-a apelat la o firmã de sondare din Iasi, condusã de un liberal, Tudor Jijie, aceeasi firmã la care a apelat si Dan Marian, cu câtiva ani în urmã, în perioada PDL.

Firma preferatã de sondaje a senatorului Dan Marian, Fast Training Consulting SRL, condusã de Tudor Jijie, va face un sondaj de opinie în rândul vasluienilor, pentru a vedea care este personajul politic cel mai potrivit pentru a candida la primãrie. Sunt trei nume care sunt anuntate încã de acum, Ioan Zaharia, fostul consilier PNL, care si-a dat demisia din partid, la Ordonanta 55, dar care acum si-ar mai dori mãcar un mandat de consilier la liberali, Sorin Radu, fostul viceprimar, si el consilier local, sustinut de gruparea Simona Polak-Florin Ciurariu, si Marius Arcãleanu, tot consilier de opozitie în CL Vaslui, omul care în perioada în care a candidat pentru PDL, în 2012, a primit peste 4.400 de voturi la primãrie. Sunt posibile si alte nume-surprizã, în sondajul PNL, prin firma de casã a senatorului Marian, însã cu sigurantã cele trei nume de mai sus vor apãrea în primele rânduri ale sondajului.

Nutu Zaharia este omul lui Marian, fostul viceprimar Radu este omul lui Ciurariu, sustinut de Polak. Arcãleanu este outsider!

Situatia PNL în Vaslui, în acest moment, nu este tocmai usoarã. Partidul Social Democrat, condus de Adrian Tighici, a strâns rândurile si este decis sã se batã pentru ca Pavãl, care are functia de presedinte executiv, sã ia încã un mandat la primãrie. Membrii de partid pesedisti, peste 2.500 la numãr în tot orasul, sunt pregãtiti sã câstige si majoritatea în Consiliul Local. Liberalii, forta de opozitie, sunt slãbiti de taberele de tot felul, care se bat între ele pentru suprematie, în PNL Vaslui. Ioan Zaharia este sustinut, din umbrã, de senatorul Dan Marian, desi nu are nimic notabil în perioada în care a fost în Consiliul local, poate doar pledoariile penibile si fãrã sfârsit, deloc constructive. Marius Arcãleanu nu este pe placul nici a senatorului Marian, nici a deputatului Ciurariu, însã a fost impus drept candidat dupã vizita copresedintilor Blaga si Gorghiu, care au cerut ca acei candidati vizibili sã fie trecuti prin sondaje. Al treilea candidat, care pare sã fie cel mai vizibil, Sorin Radu, a fost trei ani viceprimar al Vasluiului, în perioada USL, si a votat toate proiectele PSD, desi acum se dã un fel de erou al luptei anti-pesediste. În aceste conditii, cu un Dan Marian care este la conducerea ostilitãtilor, prin firma sa de casã preferatã pentru sondaje, PNL s-ar putea trezi cu un candidat de doi lei, care sã nu aibã nicio sansã la primãrie. Se zvoneste cã ar putea fi incluse în sondaje si nume noi, însã rãmâne de vãzut dacã acest lucru se va întâmpla.

Polak s-a luptat din greu pentru „preferatul” sãu, Sorin Radu. Va pierde pe ultima sutã de metri?

La întâlnirea cu copresedintii Blaga si Gorghiu, familia Polak a încercat sã batã cu pumnul în masã, spunând cã nu vor accepta alt candidat la primãrie, în afara lui Sorin Radu. „Noi îl pregãtim pe Sorin pentru primãrie de mai multi ani. Cum sã vinã altii, din afarã, sã candideze?”, a spus „mânzul” Tudor Polak. Reactia „mânzului” nu a fost pe placul lui Blaga, care le-a cerut liberalilor din Vaslui sã deschidã usile partidului, pentru a permite si altor personalitãti locale, din afaceri, culturã, sport sau administratie sã pãtrundã în partid, pentru a se bate cu PSD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.