spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Pasajul din Piaţa Unirii „este gata şi este circulabil“. Urmează inaugurarea oficială

- Advertisement -

Primarul interimar a prezentat şi stadiul lucrărilor de reintroducere a tramvaielor pe şoseaua Nicolina. În privinţa găurilor de pe podul din Tudor, Mihai Chirica recunoaşte că nu se poate plomba: „Problema e mai complexă“.

Pasajul din Piaţa Unirii va fi inaugurat până la sfâr­şitul acestei luni. Cel puţin aşa a susţinut ieri primarul interimar Mihai Chirica. „Pasajul este gata şi este circulabil. O să facem până la sfârşitul lunii şi des­chi­derea oficială, aşteptăm să treacă sărbătorile“, a precizat edilul. Pasajul a fost inclus în proiectul de reabi­litare a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, ale cărui lucrări au fost întârziate în contextul unor descoperiri arheologice.
Referindu-se la un alt proiect european derulate de primărie, cel privind refacerea infrastructurii pe axa Podu Roş – Nicolina, Chirica a menţionat că în perioada următoare vor fi montaţi stâlpii pe pasajul Nicolina care vor susţine reţeaua de fir contact pentru tramvaie. „Stâlpii sunt deja aduşi, precum şi parte din sistemele de prindere de grinzile pasajului, şi vor fi montaţi în termen, cu toate elementele de susţinere, pentru că, altfel, nu va pu­tea circula tramvaiul. Prin­derea stâlpilor se va face în exterior, dacă erau de interior le puneam noi până acum, dar nu avem cum pentru că soluţia iniţială nu a fost foarte bine gândită, am găsit noi o soluţie prin care îi prindem prin ex­terior“, a declarat Chiri­ca. Iniţial, tramvaiele spre CUG ar fi urmat să circule încă din luna septembrie, dar promisiunile făcute de şefii municipalităţii nu au fost respectate.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/pasajul-din-piata-unirii-a-este-gata-si-este-circulabila-urmeaza-inaugurarea-oficiala–108833.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.