spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Avertisment pentru rãu-platnicii de la Aquavas: taxe de rebransare între 80 si 250 de lei!

- Advertisement -

Pentru 297 de abonati ai Aquavas, sucursala Vaslui, s-au pornit actiuni de executare silitã, ceea ce înseamnã cã li se vor confisca bunuri sau li se va pune poprire pe salarii si pensii. Este vorba de cei care nu si-au plãtit facturile la apã potabilã timp de mai multe luni de zile, astfel cã s-a ajuns la sistarea furnizãrii acestui serviciu si actionarea în judecatã. Conducerea Aquavas Vaslui sustine cã toti cei care au datorii ar trebui sã fie atenti la neplata facturilor. În caz de debransare, toate taxele de debransare-rebransare sunt cuprinse între 80 lei si 250 lei, în functie de modul de furnizare a apei, respectiv contorizat sau necontorizat, fãrã cãmin de bransament.

Pentru abonatii din municipiul Vaslui care nu au înteles cã plata serviciilor prestate este o obligatie contractualã, refuzând variantele de platã propuse de cãtre operator, s-a recurs la forma legalã de recuperare a debitelor, prin actionare în instantã. În cadrul activitãtii de recuperare a creantelor de la debitori, la oficiul juridic al Sucursalei Vaslui s-au înregistrat 986 de dosare pentru instrumentare si actionare în judecatã, din care s-au obtinut 721 hotãrâri judecãtoresti definitive. “Debitorilor actionati în judecatã li se acordã de cãtre instantã 30 de zile pentru plata debitelor. Prin prezentarea la sediul operatorului se poate încheia un angajament de platã (dupã ce s-a achitat o parte din sumã), iar restul sumei datorate sã se achite într-un termen rezonabil. Mare parte a celor cu datorii actionati în judecatã au înteles situatia si au achitat obligatiile fatã de unitatea noastrã, unii dintre beneficiarii serviciilor noastre achitând integral, iar altii prin esalonare la platã”, explicã conducerea Aquavas Vaslui. Astfel, din cei 169 de utilizatori persone fizice, 72 au achitat integral debitul pentru care au fost actionati în judecatã. În acest moment, un numãr de 297 de utilizatori sunt încã în executare silitã, sustine conducerea unitãtii. Abonatii Aquavas nu au înteles sã-si achite datoriile restante, astfel cã riscã sã se trezeascã la usã cu executorul judecãtoresc, care procedeazã prin mijloace legale pentru recuperarea debitelor.

Se poate ajunge la vânzarea masinilor sau a apartamentelor

Sunt si 172 de abonati care vor fi executati în perioada imediat urmãtoare, din care 112 au bunuri care pot fi scoase la vânzare, iar 42 detin masini, care pot fi sechestrate si vândute, dupã cum spune legea. Un numãr de 60 de abonati sunt sãraci lipiti pãmântului si nu au niciun bun care sã poatã fi vândut. În cazul în care se va ajunge la sechestrarea masinilor, valorificarea se va face conform legislatiei în vigoare, prin licitatie publicã în termen de cel putin douã sãptãmâni si cel mult patru sãptãmâni de la aplicarea sechestrului. S-ar putea ajunge, în cazuri extrem, inclusiv la vânzarea apartamentelor. “Trebuie mentionat faptul cã toate cheltuielile de judecatã si executare sunt suportate de cãtre utilizatori (populatie si agenti economici). Societatea Aquavas SA Vaslui, Sucursala Vaslui, face un apel cãtre toti utilizatorii serviciului de alimentare cu apã si canalizare sã-si achite contravaloarea serviciilor prestate în termenul scadent , pentru a nu ne pune în situatia recuperãrii debitelor în instantã”, mai avertizeazã conducerea Aquavas.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.