spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Aniversare importantã la Husi: 65 de ani de la înfiintarea unitãtii militare!

- Advertisement -

EMOTII…Chimistii militari de la Husi aniverseazã, în aceste zile, 65 de ani de când în “orasul dintre vii” s-a înfiintat unitatea care dã un motiv important de mândrie localã. Seriozitate, decentã, patriotism si sprijin de bazã pentru comunitate atunci când existã situatii limitã, care impun interventia unei forte antrenate sã facã fatã oricãror provocãri – acestea sunt doar o parte din calitãtile pentru care militarii huseni sunt respectati si iubiti de oamenii locului. Ieri, în incinta U.M. 01776 s-a sfintit o capelã cu hramul “Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, iar seria activitãtilor dedicate aniversãrii celor 65 de ani continuã, azi, cu lansarea unei cãrti, publicate sub egida Batalionului 202 Apãrare CBRN (interventie la dezastre), realizatã în semn de omagiu fatã de istoria proprie a acestei unitãti militare.

Dupã 15 ani, unul dintre obiectivele de suflet ale militarilor huseni s-a împlinit în aceste zile! Capela cu Hramul “Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, a cãrei zidire a început încã din septembrie 2000, a fost sfântitã ieri, 18 octombrie. Din cauze lipsei de fonduri, lucrãrile au fost suspendate între anii 2006 – 2012. “Credinta îi dã multã tãrie si curaj unui ostas, de aceea o capelã într-o unitate militarã înseamnã, practic, un sprijin sufletesc pretios”, au spus militarii huseni. De altfel, conducerea Batalionului 202 Apãrare CBRN (interventie la dezastre) “General Gheorghe Teleman” a pregãtit mai multe activitãti care sã macheze ziua unitãtii husene. Chiar azi are loc lansarea unei cãrti numite “Istoria Batalionului 202 Apãrare CBRN (interventie la dezastre) < < Gheorghe Teleman > > , 65 de ani”. Volumul este, în esenta sa, un document important privind pasii fermi, fãcuti de unitatea militarã de la Husi, cu toate transformãrile sale si cu oamenii care i-au marcat destinul. Promotorul realizãrii acestei lucrãri a fost comandantul Batalionului 202 Apãrare CBRN (interventie la dezastre), lt.-col Adrian Vasile Perdun, iar ajutorul de specialitate consistent a fost primit din partea profesorului de istorie Costin Clit. Si-au adus aportul si lt.-col. Cãtãlin Mihu, colonelul (r) Martin Cata, plt. Major Gabriel Romila, precum si alti oameni care au crezut în necesitatea publicãrii unui asemenea volum.

Militarii huseni, mult mai activi în comunitate!

Husenii nu au putut sã nu remarce o deschidere mult mai clarã a militarilor huseni fatã de comunitatea localã, de când la conducerea Batalionului 202 Apãrare CBRN (interventie la dezastre) a venit lt.-col Adrian Vasile Perdun, învestit în functie pe 16 iunie 2012. Cu o viziune modernã asupra a tot ceea ce înseamnã relatia dintre militari si comunitatea localã, dar si cu o preocupare sustinutã fatã de activitãtile culturale ce pot contribui decisiv la îmbunãtãtirea legãturilor interumane, lt.-col Adrian Vasile Perdun a dinamizat întreaga activitate a militarilor huseni, deschizând de foarte multe ori portile unitãtii, cu prilejul evenimentelor importante, tocmai pentru ca oamenii locului sã se poatã apropia de militari, întelegându-le astfel mai bine misiunea si spijinindu-i. Cercul Militar a cunoscut si el o intensificare a activitãtilor ajungând, în ultimii ani, un adevãrat reper al actiunilor culturale locale. Si-a îndeplinit astfel propriul obiectiv, fixat odatã cu numirea sa în functie. În vârstã de 46 de ani, lt.-col Adrian Vasile Perdun a fost distins în cariera sa cu semnul onorifc “În serviciul Armatei”, dar si cu “Emblema de onoare a Statului Major General”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.