spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

PSD Husi îsi spalã rufele în instantã!

- Advertisement -

Directoul ANIF Vaslui si-a atacat murdar si pe din dos, colega de partid

VINOVAT… Consilierul local din CL Husi Anton Cezar, cel care, sub protectia anonimatului, a atacat-o incalificabil, luni la rând, pe colega sa de partid, profesoara Georgeta Giosu, fãcând comentarii calomnioase pe internet la adresa acesteia, a pierdut procesul! Ieri, instanta de fond a Judecãtoriei Husi a admis în parte actiunea formulatã de Georgeta Giosu. Consilierul Anton Cezar, obligat la plata unei anumite sume privind despãgubirile morale, a rãmas inflexibil pe durata procesului: nu a încercat sã îsi cearã scuze, desi se spune cã a fost îndemnat de apãrãtor, si nici nu s-a prezentat la mediere. În plus, apãrãtorul sãu a încercat, în zadar, în fata instantei, sã dea un alt sens apelativelor jignitoare, folosite la adresa profesoarei Giosu: “S-au folosit acele expresii în sens general. Putea fi vorba de presedintele Frantei”, a încercat avocatul lui Anton Cezar, sã îl apere pe pârât.

Premierã la Husi: instanta a admis actiunea unei persoane publice, care a fost atacatã luni la rând pe internet, sub protectia anonimatului, la sectiunea privind comentariile din finalul unor articole de presã. Profesoara Georgeta Giosu, membrã a CL Husi, a fãcut plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, în decembrie 2014, dupã ce, pe tot parcursul anului, sub diferite pseudonime, aceasta era atacatã cu obstinatie, aparent, fãrã un motiv anume. Expresiile obscene folosite si continutul comentariilor erau umilitoare.

Surpriza cea mare a fost atunci când anchetatorii au fãcut dovada asupra autorului, care nu era nicidecum vreun elev supãrat pe notele primite de la profesoara Giosu, asa cum existau unele suspiciuni, ci, din contrã! Un om în toatã firea, cu functie în Consiliul Local (CL) Husi, ba chiar si director al ANIF Vaslui, si anume huseanul Anton Cezar era cel care, la adãpostul anonimatului, ticluia comentarii împotriva colegei sale de mandat. Interesant este cã, desi dovedit ca fiind autor al acelor postãri, Anton a rãmas impasibil, neacceptând sã îsi cearã scuze sau sã vinã mãcar la sedinta de mediere, initiatã în acest sens. Ba mai mult, apãrãtorul sãu a încercat din rãsputeri sã diminueze gravitatea faptelor, sustinând chiar cã sesizarea doamnei Giosu nu ar fi tocmai întemeiatã, întrucât postãrile puteau viza pe oricine, inclusiv “pe presedintele Frantei”.

“E rusinos ceea ce a a fãcut domnul Anton Cezar. Dar sigur cã dânsul nu este de aceeasi pãrere”!

Se pare cã instanta a tinut cont de toate aspectele din dosar, precum si de depozitiile martorilor, hotãrând sã admitã actiunea profesoarei Giosu. Inclusiv actualul viceprimar al Husului a fost chemat drept martor în proces de cãtre colegul sãu de partid, Anton Cezar. “Adevãrul este cã pe domnul Cãciulã, Anton Cezar l-a chemat degeaba, cãci omul habar nu avea de nimic. De fapt, nici nu îl anuntase cã îl pune martor. De unde sã stie domnul Cãciulã ce posteazã Anton Cezar pe internet?!”, au comentat cei implicati în caz. Despãgubirile morale cerute de apãrãtorul doamnei Giosu au fost de peste un milliard de lei vechi. “Suma a fost mentionatã acolo, dar este cunoscut faptul cã una este cererea, alta este cât considerã instanta cã se cuvine. Nu existã bani care sã cumpere suferinta unui om, în cazul unei umilinte publice de asemenea naturã, mai ales dacã esti o persoanã cunoscutã într-o comunitate micã precum cea în care trãim. De aceea, probabil instanta a cuantificat altfel atât despãgubirile, cât si cheltuielile de judecatã. Vom vedea! Dar important este cã cererea a fost admisã! E semnul cã, asa cum prevedere art. 1349, orice persoanã are îndatorirea sã respecte regulile de conduitã pe care legea le impune si sã nu aducã atingere drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. E rusinos ceea ce a a fãcut domnul Anton Cezar. Dar sigur cã dânsul nu este de aceeasi pãrere”, au spus apropiatii profesoarei.

“Justitia este chiar pentru toatã lumea”

“Nu îmi aduce niciun fel de satisfactie aceastã hotãrâre, pentru cã tot ceea ce am îndurat eu în acea perioadã, în care mã opreau pe stradã fosti elevi sau, pur si simplu, oameni care mã cunosteau si mã respectau de atâta timp, sã mã întrebe ce se întâmplã, de ce sunt jignitã în asemenea hal, nu poate fi compensatã cu nimic. Am suferit foarte mult, cãci minciunile, rãutatea, obscenitãtile si cruzimea cu care eram lovitã în demnitatea mea de om, de cadru didactic au lãsat urme adânci. Cu timpul poate îmi va trece. În ceea ce priveste hotãrârea instantei de fond de la Husi, pot spune doar atât, cã sunt bucuroasã sã constat cã se demonstreazã astfel faptul cã Justitia este chiar pentru toatã lumea”, a precizat profesoara Georgeta Giosu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.