spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Rãsturnare de situatie, la Curtea de Apel Iasi, în procesul violatorilor (video)

- Advertisement -

Doi martori cheie, admisi de instantã, ar putea schimba cursul procesului

SCHIMBÃRI…Magistratii Curtii de Apel Iasi au admis administrarea probatoriului si astfel, doi martori cheie, Vasile Surleac si Vasile Pintilie vor fi adusi pe 3 noiembrie, la urmãtorul termen, în fata instantei, pentru audieri. De asemenea, magistratii le-au dat posibilitatea inculpatilor sã dea declaratii chiar dacã, pânã acum, toti sapte violatori s-au prevalat de dreptul la tãcere si au vorbit doar apãrãtorii lor. Cei doi martori pot face luminã în acest dosar controversat. Declaratiile lor pot determina schimbarea cursului procesului si, totodatã, finalizarea dosarului. Martorii care urmeazã sã fie audiati au fost propusi de apãrãtori si în faza cercetãrii judecãtoresti, dar instanta Judecãtoriei Vaslui a refuzat audierea lor. Vasile Surleac, desi a fost prezent la orgie, nu a ajuns sã întretinã raporturi sexuale cu victima, pentru cã era bãut si, în seara respectivã, a suferit o impotentã temporarã. Acesta a fost martor la tot ce s-a întâmplat, dar nu a fãcut nimic pentru a opri violul si nici nu a anuntat politia. Celãlalt martor, Vasile Pintilie, este cel care a sunat-o pe victimã în momentul în care era siluitã de Burada. Fata i-ar fi spus la telefon cã este într-o mare belea, dar nu a cerut ajutorul. Dupã ce a dat declaratie în fata politistilor, Pintilie a dispãrut din tarã si s-a întors dupã ce apele s-au linistit. De asemenea, magistratii le-au cerut celor sapte inculpati sã se gândeascã dacã vor sau nu sã dea declaratii în fata instantei. Astfel, pânã la urmãtorul termen, cei sapte violatori au timp sã se consulte cu avocatii pentru a se decide dacã vor da sau nu declaratii în fata instantei.

Procesul violatorilor din Vãleni continuã la Curtea de Apel Iasi. Chiar dacã, dupã sentinta dictatã de cãtre Judecãtoria Vaslui, au apãrut voci care au sustiut cã, la Iasi, procesul se va termina în una sau cel mult douã sedinte, acest lucru este contrazis acum de ceea ce se întâmplã la instantã. Astfel, la termenul de ieri, magistratii au decis ca, la termenul urmãtor, stabilit pentru 3 noiembrie, sã se ia în discutie adminstrararea probatoriului, sã fie audiati doi martori care nu au mai dat declaratii, pânã acum, în fata instantei si, dacã doresc, cei sapte violatori sã fie audiati si ei. Un lucru important în dosar este legat tocmai de audierea celor doi martori, refuzati de instanta vasluianã. Declaratiile acestora pot aduce elemente de noutate în dosar, mai ales cã Vasile Surleac este unul dintre cei care a luat parte la orgie dar, din cauza unei impotente temporare indusã de consumul de alcool, acesta nu a mai întretinut raporturi sexuale cu victima. Acesta a vorbit la telefon, cât timp prietenii sãi au violat-o pe fatã, nu a intervenit în niciun fel sã opreascã orgia si nici nu a anuntat oamenii legii asa cum ar fi fost normal. Celãlalt martor, Vasile Vlad Pintilie, este cel cu care fata se spune cã ar fi avut programatã o întâlnire. Bãrbatul a sunat-o si fata i-ar fi rãspuns la telefon. Ar fi spus cã este într-o mare belea si apoi convorbirea nu a mai continuat. Administrarea probatoriului face referire la discutarea, pe larg, în sedintã, a probelor care au stat la baza apelului formulat de cãtre apãrãtori, dupã ce Judecãtoria Vaslui a dat verdictul în cazul celor sapte violatori din Vãleni. De asemenea, inculpatilor li s-a cerut sã se gândeascã dacã, la urmãtorul termen, vor sau nu sã fie audiati de judecãtori. Rãmâne ca, pânã atunci, violatorii sã se sfãtuiascã cu apãrãtorii lor si sã se decidã ce vor face. “Aceasta este procedura în apel. Motivele apelului au fost scrise, în mare, pe hârtie. La sedinta urmãtoate se vor pune în discutie aceste motive”, a spus avocatul Bogdan Luca. Dacã discutiile legate de motivele apelului fac parte din procedura standard în astfel de situatii, audierea celor doi martori pe care instanta vasluianã a refuzat sã-i audieze, aduc un element de noutate în acest dosar.

Cine sunt martorii care vor fi audiati

Vasile Surleac a scãpat sã ajungã în boxa acuzatilor deoarece, în seara în care a avut loc oribila faptã, acesta a suferit de impotentã temporarã. De fapt, si Vasile Surleac a mers, pe câmp, pentru a lua parte la viol. Din fericire pentru el, era bãut bine si nu a reusit sã facã nimic victimei. Vasile Surleac a dat declaratii în fata politistilor si, desi nu a miscat un deget pentru a opri violul, a fost lãsat în pace. Nu a mai ajuns nici în fata magistratilor vasluieni pentru declaratii considerându-se, poate, cã nu mai poate spune nimic în plus fatã de ceea ce a scris în faza de cercetare penalã.Celãlalt martor care va fi citat sã dea declarati instantei iesene este Vasile Vlad Pintilie. Asa cum este scris în rechizitoriul procurorilor, acesta este un martor indirect la viol. A sunat-o pe victimã exact în momentul în care Burada întretinea relatii sexuale cu aceasta. Întrebat de reporterii ziarului Vremea Nouã despre ce îsi aminteste cã s-a întâmplat în acea zi, Pintilie a povestit faptul cã a sunat-o pe fatã la telefon în timp ce aceasta era siluitã pe câmp. “Nu pãrea sã aibã probleme. Mi-a rãspuns o datã si mi-a spus cã este într-o mare dilemã (!?), cam asa ceva. Apoi nu a mai rãspuns la telefon. Când am fost chemat la Politie am povestit totul. Un politist mi-a scris declaratia. Eu doar am semnat-o. Am încercat sã o citesc, dar nu întelegeam scrisul, probabil cã a scris ce-am spus eu. Îmi aduc aminte cã mi-a pus în paranteze la cuvântul dilemã, belea, dar sã stiti cã fata la telefon atunci mi-a zis cã este într-o mare dilemã, nu belea cum insista politistul. Apoi am plecat la muncã în Germania si o perioadã n-am stiut nimic. Când m-am întors am aflat cã am fost citat cu mandat de aducere”, povesteste Vasile Pintilie. De partea cealaltã, în rechizitoriu se aratã faptul cã, “în timp ce victima se afla cu inculpatul Silviu Burada în masinã, în intervalul orar 20.00-21.00, a fost sunatã de cãtre Vasile Pintilie. Fata i-a cerut acestuia ajutorul si i-a spus cã a intrat într-o mare <belea>, dar imediat convorbirea telefonicã s-a întrerupt. Ulterior, Pintilie a apelat-o telefonic pe fatã, însã, asa cum rezultã din declaratiile acesteia, Silviu Burada a respins apelurile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.