spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Împrumuturi financiare pe internet, noua metodã de actiune a teparilor

- Advertisement -

ESCROCI…”Credite la un curs, foarte rapid si de încredere” sau “Bani pentru toatã lumea! Fãrã garantii! Fãrã giranti! Rate lunare fixe! Minim de documente!” Sunt anunturile generoase ale cãmãtarilor care, de ceva timp, au umplut site-urile cu anunturi de împrumuturi financiare, dar si orasul cu astfel de pliante. Mare grijã, însã! Cele mai multe sunt adevãrate sarlatanii, forumurile de pe internet sunt pline cu reclamatiile celor care au pãtit-o deja. Am vrut sã ne convingem si noi si am luat legãtura cu autorul unui astfel de anunt, iar rãspunsul ne-a indicat clar intentia unei sarlatanii: “tu trebuie sã se asigure dumneavoastrã de credit, pentru pacea ta de spirit si de cei dragi. Handicap moartea si în urma asigurãrilor de somaj concedierea vã permite sã face fatã cu capriciile de viatã”. Cine ar putea lua în serios un astfel de anunt? Este evident faptul cã textul a fost scris într-o limbã strãinã si tradus cu “google translate”. Darea de bani cu dobândã este interzisã prin lege si se pedepseste cu închisoarea de la sase luni pânã la 5 ani. Când intentionati sã faceti un împrumut, cititi bine clauzele contractului, iar, dacã aveti posibilitatea, cereti si pãrerea unui jurist.

Fenomenul cãmãtãriei a luat amploare în ultimii ani, extinzându-si activitatea din ce în ce mai mult pe internet. Neajunsurile îi fac pe unii oameni sã cadã în capcanã si sã creadã în “ajutorul” benevol al cãmãtarilor. “Persoanã fizicã, oferim bani cu împrumut, cu acte la notar, fãrã garantii imobiliare, în baza art. 1576 din Cod Civil, suma maximã împrumutatã: 15.000 euro, cu dobândã de 20% pe an. Contractele sunt personalizate în functie de cerintele clientului si de comun acord cu acestia. Acordãm credite si persoanelor aflate în lista rãu platnicilor. Ne deplasãm în toatã tara si în strãinãtate, de luni pânã vineri”. Asa sunã anunturile cãmãtarilor care dau tepe pe bandã rulantã. “Am vorbit cu persoana respectivã sã îi pun 300 lei într-un cont deschis la BCR. Am pus banii în cont si am asteptat trei zile ca sã vinã persoana respectivã, sã semnãm actele prin notariat si sã-mi dea banii: 10.000 euro, dar nu a mai venit”, se plânge o persoanã pe un forum. “Mare atentie, nu trimiteti bani nimãnui. Anuntul este o mare teapã. Ti se cere sã trimiti o sumã de bani într-un cont, chipurile, bani de drum, dar este o minciunã. Am sunat de pe patru telefoane, dar omul se muta rapid în alt oras, odatã la cinci minute”, atentioneazã o altã persoanã pe forum.

Anunturi de împrumuturi financiare, dubioase

Am ales si noi un anunt si ne-am arãtat intentia de a face un împrumut financiar. Anuntul ne-a atras atentia de la început, întrucât pãrea tradus gresit dintr-o limbã strãinã, agramat si fãrã sens. “Bunã seara D-I si Dna. Numele meu este doamna Alexandra Rodriguez creditor certificate cu un mare capital, care pot satisface nevoia ta de împrumut. Am credite la un curs avantajos de 3% pentru un termen de rambursare de la 1 la 25 de ani. Meu procedura este foarte rapid si de încredere. Pentru nevoile dumneavoastrã de bani între persoane fizice pentru a face fatã cu dificultãti financiare de creditare, nu pleca eu sunt aici sã vã rãspundã imediat”. Desi pãrea tare dubios, am trimis, totusi, un e-mail pentru a afla mai multe informatii despre un eventual împrumut, iar a doua zi am primit si rãspuns. La fel de agramat si fãrã sens. “Buna ziua Dna sau DI. Am primit mesajul dvs. despre aplicatia împrumut si vrem sã vã asigur cã suntem dispusi sã vã dau suma pe care doriti sã împrumute. Vã rugãm sã furnizati urmãtoarele informatii pentru fisierul de împrumut: nume, prenume, data nasterii, sex, telefon fix sau mobil, tara, city, cod postal, adresa de domiciliu, profesie, venit lunar, suma de împrumut, durata de rambursare, scopul împrumutului, limbi vorbite. Astãzi, prin urmare, este posibil sã împrumuta bani fãrã bãnci cu o dobanda de 3% despre fie cantitatea si durata de rambursare a împrumutului împrumutat”. Conditiile de împrumut sunt la fel de dubioase: “1 – 3% stabilit anual TEG orice suma sã împrumute si durata de rambursare; 2 – vã rambursa creditul pe 12-240 luni, alegerea; 3 – ul rambursãri de credite de nevoi personale sunt adaptate bugetului dumneavoastrã; 4 – aveti posibilitatea sã efectuati una sau mai multe proiecte cu fonduri; 5 – primiti dumneavoastrã de finantare în termen de 72 de ore dupã acceptarea folderul pentru credit de nevoi personale; 6 – aveti nici o dovadã de utilizare pentru a oferi; faci ceea ce doriti dumneavoastrã împrumut: este voi, care decid; 7 – puteti cere modulare de rambursãri pentru creditul în sus sau în jos la fiecare 6 luni; 8 – puteti solicita amânarea o plata lunara în fiecare an”. Împrumutul urma sã se facã prin postã: “În prezent cãlãtoresc pentru benin pentru un proiect de atenuarea sãrãciei asa cã vom face totul prin postã. Asa cã vreau sã spun cã ati citit termenii care am ati postat si completati formularul. Vã rog repede”.

“Ai nevoie de bani? Noi suntem solutia! Împrumuturi pentru nevoi personale”

La anunturi generoase cu împrumuturi financiare au apelat si bãncile, care mai nou, împrãstie astfel de pliante fãrã a preciza cã, la mijloc, este o bancã. Dovadã stã acest pliant pe care scrie “Ai nevoie de bani? Noi suntem solutia! Împrumuturi pentru nevoi personale. Mobilã, electrocasnice, materiale de constructii, lucrãri dentare, tot ce-ti doresti. Fãrã avans si fãrã giranti. Conditii: vârstã 18 – 75 ani, venituri de la 400 lei la pensionari, 670 lei la angajati”. Am sunat si noi si, asa cum se mentiona în anunt, ne-a rãspuns un tânãr pe nume Alex. “Împrumutul se face pe baza unui contract între dumneavoastrã si bancã, TBI Credit. Dacã aveti pânã în 27 ani, puteti sã luati doar aparate electrocasnice, ca sã împrumutati bani, trebuie sã aveti peste aceastã vârstã”. Când vi se face o ofertã de împrumut financiar atât de generoasã, cititi cu atentie clauzele contractului, iar, dacã aveti posibilitatea, consultati-vã, înainte de a-l semna, cu un jurist.

Cãmãtãria, pedepsitã de lege

Potrivit Legii nr. 216/2011, activitatea de cãmãtãrie este consideratã o infractiune: “darea de bani cu dobândã, ca îndeletnicire, de cãtre o persoanã neautorizatã, constituie infractiune si se pedepseste cu închisoarea de la sase luni la cinci ani”. Totodatã, în astfel de cazuri, este prevãzutã confiscarea sumelor de bani obtinute prin sãvârsirea de camãtã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Salutare tuturor, suntem bucurosi sa va anuntam ca de astazi firma noastra se va ocupa si de pistele alimentare amenajate special in functie de nevoile clientului! Pentru italieni și în străinătate posibilitatea de a obține o anumită subvenție de stat, pentru rezidenții în străinătate posibilitatea de a finanța privată orice informație scrieți la: financiaropresto@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.