spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Doi ani de la tragedia în care si-au pierdut viata ofiterii de la “doi si un sfert”

- Advertisement -

TRAGIC…Doi ani se împlinesc astãzi, de la tragedia în care si-au pierdut viata doi tineri huseni, ofiteri ai Serviciului de Informatii si Protectie Internã (SIPI), Ovidiu Avãtãjitei si Daniel Nicu Sîrbu. Aflati în masina de serviciu si îndreptându-se spre locul de muncã, ofiterii au fost striviti, fãrã nicio sansã la viatã, de o autoutilitarã, care i-a izbit frontal. Durerea familiilor este cu atât mai mare cu cât dosarul nici acum nu a fost solutionat. Cãtãlina, sotia lui Ovidiu, cu lacrimi mari pe obraji, strânge la piept tabloul cu chipul sotului pierdut si recunoaste cã nici azi, la doi ani de la tragedie, nu a putut depãsi pe deplin momentul cumplit. “Tu la îngeri, eu aici, dragostea noastrã va fi vesnicã. Te iubesc Ovidiu”, i-a scris ea pe o fotografie din vremea în care erau fericiti.

În urmã cu doi ani, putin dupã ora 7,00, pe soseaua de pe raza localitãtii Muntenii de Jos, se producea un accident înfiorãtor, în care doi ofiteri ai SIPI care se îndreptau spre serviciu, erau sulberati de o masinã care transporta pâine. Autoutilitatea a pãtruns pe contrasens, dupã ce – ca o ironie amarã! – se lovise de o vacã, apãrutã pe partea carosabilã. Nicio sansã nu au avut cei doi ofiteri, aflati într-o Dacia Logan, în urma impactului de-o violentã extremã, produs de autoutilitarea condusã de un sofer profesionist, Nicolai Cãrare, 53 de ani, la acea datã. Ovidiu Avãtãjitei s-a stins chiar acolo, între fiarele contorsionate ale masinii, însã Daniel a mai trãit putin, pânã la Spitalul de Urgentã Vaslui, unde medicii au fãcut tot ceea ce a fost omeneste posibil ca sã îl salveze mãcar pe el. Fãrã succes, însã! Martorii oculari ai evenimentului povestesc si azi, cu groazã, ceea ce au vãzut, descriind imaginea masinii sfârtecate, cu bucãti din ea împrãstiate pe asfalt, o multime de politisti si, apoi, rudele ofiterilor, sfâsiate de durere…

Loviturã dupã loviturã pentru familia Avãtãjitei!

Nu s-a stins nimic din durerea acelor clipe, trãite de rudele ofiterilor ucisi, mai ales cã, nici dupã doi ani, vinovatii nu au plãtit, iar procesul îsi duce cursul greoi. “Un an si opt luni a durat doar ancheta, iar asta ni se pare mult, enorm de mult”, spun ei, cu amãrãciune. Si-au mai alinat sufletele, construind, în memoria lui Ovidiu si Daniel, douã monumente impunãtoare în cimitirul “Sfântul Toma”, pe care au gravat mesaje de iubire eternã. “Noi l-am vrea acasã, lângã noi. Eu si bãiatul n-am trecut nici acum peste durere. Eram o familie asa de fericitã! Si Ionut avea nevoie de tatãl lui. Vine în curând Crãciunul si îl vom face iarãsi doar amândoi, cum vom putea, amintindu-ne cã tata, întotdeauna, ne lua cel mai frumos brad din oras, cel mai înalt! Si eram fericiti! Peste tot, prin casã, am pus poze cu Ovidiu, ca sã îl stim cât mai aproape”, spune Cãtãlina Avãtãjitei, cu ochii umezi de lacrimi, arãtând câteva fotografii de familie. “Iatã, aceasta este ultima noastrã fotografie!”, adaugã ea, privind îndelung la cele douã chipuri radiind de fericire… Pentru ea, drama a fost dublã! Socul acelui eveniment a fãcut ca o boalã cumplitã sã fie declansatã. A trebuit sã lupte cu boala grea, cu lipsa banilor, cu creditele rãmase si, mai ales, cu toate amintirile dureroase. “Lupt pânã la capãt, cu demnitate! Am sprijinul bãiatului meu, elev în clasa a X-a, de care sunt tare mândrã. Mi-as dori însã sã se afle dreptatea în acest caz. Mã întreb de multe ori, dacã omul acela, soferul autoutilitarei, când trece pe acolo, pe drumul acela pe unde a omorât doi tineri nevinovati, oare îl doar sufletul? Eu sper cã mãcar se gândeste la ceea ce a fãcut”, a zis Cãtãlina Avãtãjitei. Împreunã cu sotia lui Daniel Nicu Sîrbu, au construit, pentru comemorarea de azi, un mic monument la locul în care sotii lor si-au pierdut viata. “Cine a pierdut vreodatã pe cineva drag, si tânãr, si care avea o viatã înainte, acela întelege câtã durere poate exista”, mai spune Cãtãlina, cu ochii plini de lacrimi. În prezent, proprietarul animalului din cauza cãruia s-a produs accidentul, dar si soferul autoutilitarei, au fost trimisi în judecatã în luna iulie a acestui an, pentru ucidere din culpã. Soferul masinii si-a recunoscut vina, iar proprietarul vacii urmeazã ca la termenul de pe 10 noiembrie, sã spunã dacã doreste sã uzeze de procedura simplificatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.