spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

29 de inculpaţi într-un megadosar de contrabandă al DIICOT Suceava. Rezultatul final: nici o zi de închisoare

- Advertisement -

Un dosar care a creat mare vâlvă la vremea respectivă şi care s-a soldat cu 8 arestări din rândul celor 18 persoane aduse pe sus la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) s-a soldat cu un fiasco aproape total. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat vineri în acest dosar, iar soluţia definitivă nu este deloc una care să demonstreze că ampla derularea de forţe şi energii din iulie 2012 are justificare. Din cei 29 de inculpaţi trimişi în judecată nici unul nu a fost condamnat cu executare, cu două excepţii. Este vorba de doi indivizi condamnaţi şi ei cu suspendare, dar care aveau alte condamnări mai vechi şi pentru că faptele au fost comise în perioada de încercare au fost revocate, iar pedepsele trebuie executate în penitenciar. În plus, 9 dintre cei care au ajuns în faţa judecătorilor au fost achitaţi, semn că dosarul a fost fie tras de păr, fie s-a lucrat neprofesionist în el. În afara pedepselor cu suspendare, inculpaţii din dosar au fost obligaţi să restituie şi diferite sume de bani către statul român, bani rezultaţi din neplata accizelor pentru ţigările de contrabandă găsite la domiciliile lor.

Mihai Ştreangă, avocat care l-a reprezentat pe unul dintre inculpaţii achitaţi din acest dosar, spune că adevărul a triumfat. „Atât hotărârea instanţei de fond cât şi cea a instanţei de apel sunt conforme cu probatoriul administrat în cauză şi cu solicitările formulate în apărarea clientului prin concluziile scrise depuse la dosar. De la bun început am spus că nu există probe care să-l incrimineze, iar acest aspect a fost confirmat de două instanţe de judecată”, a arătat avocatul Mihai Ştreangă.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-10-26/29-de-inculpati-intr-un-megadosar-de-contrabanda-al-DIICOT-Suceava-Rezultatul-final-nici-o-zi-de-inchisoare

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.