spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Aquavas, ajutatã cu servicii juridice de consultantã în mega-proiectul de 100 milioane euro

- Advertisement -

AJUTOR… Conducerea Aquavas va beneficia de servicii de consultantã pentru a iesi din impasul în care se aflã mega-proiectul de 100 milioane de euro, privind modernizarea statiilor de tratare, epurare si noile retele de apã-canal. Aceastã hotãrâre a fost aprobatã în unanimitate de consilierii judeteni, prezenti, ieri, la sedintã. Proiectul înregistreazã întârzieri majore în conformarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor pentru securitate la incendiu. Este deja cunoscut rãzboiul dintre operatorul judetean Aquavas, consultantii proiectului si proiectantii lui. Acestia acuzã Aquavas cã se împotriveste derulãrii proiectului, iar Aquavas acuzã Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã pentru modalitatea de abordare gresitã, ceea ce a dus si la neacordarea avizului. Existã un mare risc ca proiectul sã se prãbuseascã, dacã nu se iau mãsuri rapide.

Consiliul Judetean a aprobat, în sedinta de ieri, proiectul de hotãtâre privind achizitionarea serviciilor juridice de consultantã si/sau reprezentare de cãtre Aquavas, necesare implementãrii si perioadei post-implementare a proiectului finantat/cofinantat din fonduri europene nerambursabile.

Ce implicã serviciile juridice de consulantã

“Pentru solutionarea tuturor aspectelor juridice care s-au ivit pe parcursul implementãrii proiectului se solicitã aprobarea Consiliului Judetean a achizitionãrii de servicii de asistentã si reprezentantã juridicã în activitãti de documentare, studiu, redactare de documente si actiuni, asigurarea de consultantã juridicã si de reprezentare a intereselor societãtii “Aquavas” SA în instantã, de mediere/conciliere/solutionare a disputelor, în ceea ce priveste derularea si finalizarea contractelor de asistentã tehnicã si a contractelor de lucrãri aferente proiectului finantat din fonduri europene”, se aratã în expunerea de motive a proiectului de hotãrâre. “Stadiul de implementare este foarte scãzut. S-a suspendat executarea contractului din pricina cerintelor ISU. Am întâmpinat foarte multe neconformitãti ce nu au corespuns cerintelor ISU. Modalitatea lor de abordare a fost gresitã, niciodatã nu ne-au spus cã ceva e gresit, dar mereu mai apãrea ceva”, au spus reprezentantii Aquavas.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.