spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Un investitor din Vaslui doreste sã facã prima piatã privatã de legume si fructe angro (foto)

- Advertisement -

PROPUNERE…Proiect interesant al unui grup de investitori din municipiul Vaslui. Vãzând cã multi producãtori nu au unde sã-si vândã produsele în regim angro, respectiv legume si fructe, o firmã din oras a decis sã amenajeze o piatã de legume-fructe, în care toate produsele sã se vândã la saci. Pentru aceasta, spune Paul Hordilã, unul dintre reprezentantii firmei care doreste sã investeascã, a fost cumpãrat un teren de 600 mp, în zona pietii Traian, acolo unde acum este un teren viran, plin de buruieni si gunoaie. “Am discutat cu producãtori din Galati, de la Matca, de la Iasi sau din Suceava, din zonele în care se fac cartofi, cu totii mi-au spus cã ar veni la Vaslui, dacã facem o piatã de angro. Am avut o primã discutie cu dl. primar Pavãl, care ne-a promis sprijinul pentru a obtine documentatiile si a face o piatã frumoasã, o investitie privatã care va aduce bani la bugetul local”, a spus Hordilã.

Zona pe care ar urma sã se aranjeze prima piatã de legume si fructe angro din oras este acum plinã de bãlãrii si gunoaie. “Am cumpãrat 600 mp în zona bazinului de apã din spatele pietii Traian, cu gândul de a face o piatã priatã frumoasã si functionalã, care sã aducã venituri frumoase la bugetul local. Noi suntem producãtori de fructe si am vãzut cã nu avem unde vinde ceea ce producem în livadã în cantitãti mari, la fel ca multi alti producãtori din judet, asa cã ne-am gândit sã facem aceastã piatã. Am mers imediat la primãrie si am discutat cu dl. primar Pavãl, iar dânsul ne-a spus cã este o idee bunã”, a explicat Paul Hordilã, reprezentantul firmei care vrea sã construiascã prima piatã privatã de angro.

Vor veni la Vaslui producãtori de la Matca si din Suceava, la preturi foarte bune

Paul Hordilã mai spune cã sunt cel putin zece firme din judetul Vaslui, în special producãtori de fructe, care ar dori sã aibã la dispozitie o astfel de piatã. “Am discutat pe zona Galati, la Matca, cu producãtorii de legume care veneau constant la Vaslui, anii trecuti, cu cei de la Iasi sau de la Suceava, acolo unde sunt mari zone cultivate cu cartofi, spun cã ar dori sã vinã în orasul nostru, dacã ar avea o piatã de angro. Noi ne propunem sã facem ceva frumos acolo, un spatiu în care sã intre 10-15 masini pline cu legume si fructe, un loc în care sã se facã vânzãri la standarde europene”, a mai spus Paul Hordilã. Firma care vrea sã facã aceastã investitie a depus deja documentatia la primãrie, asteptând eliberarea autorizatiei de constructie. “Stiu de acest proiect, sã vedem ce va spune Comisia de urbanism. Astept sã mã cheme la comisie, sã discutãm pe marginea acestei posibile investitii”, a recunoscut primarul Vasile Pavãl. “Nu vrem sã facem concurentã cu celelalte piete din oras, dorim sã facem o altfel de piatã, un alt regim de vânzare pentru toti producãtorii de legume si fructe din judet”, a mai precizat Paul Hordilã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.