spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

PNL “lanseazã” candidatii de 1.800 de euro bucata!

- Advertisement -

Nu mai e Iasiul, nu e nici Bucurestiul…

S-A TRANSAT…În câteva zile, în municipiul Vaslui va demara un amplu sondaj de opinie, singurul de acest fel din judet, prin care Partidul National Liberal si conducerea executivã a organizatiei judetene doresc sã afle care este cel mai bun candidat la primãrie, la alegerile locale din 2016. Sunt patru nume care se vor regãsi pe lista de sondare, persoane la care vasluienii vor trebui sã spunã în cine au cea mai mare încredere, pentru campania electoralã de anul viitor. Surpriza mare vine, de data aceasta, de la firma de sondaje cu care se va lucra pe Vaslui. Initial, în calcule a intrat o firmã de sondaje din Iasi, dupã care Bucurestiul a insistat pentru o firmã din Bucuresti, o casã de sondare cunoscutã, pentru ca, în final, sondajele sã se facã printr-o casã de profil din… Buzãu! Pentru aceste sondaje, se vor cheltui 7.200 de euro, ceea ce înseamnã cã, în medie, un candidat la primãria Vaslui va costa Partidul National Liberal 1.800 de euro.

Lista cu cele patru nume este cea cunoscutã de acum câteva sãptãmâni în urmã, când s-a anuntat deja intentia de a face un sondaj de opinie pre-electoral pe municipiul resedintã. Deputatul Florin Ciurariu, copresedinte PNL la judet, consilierii locali Ioan Zaharia, Sorin Radu si Marius Arcãleanu sunt numele pe care liberalii le supun atentiei electoratului din Vaslui. Dacã, în septembrie, se anunta cã o casã de sondare din Iasi, a sociologului Jijie, va face sondajul pe Vaslui, conducerea centralã a partidului a cerut ca acest sondaj sã se facã prin CSOP, o casã de sondare cunoscutã, din Bucuresti. Ieri, însã, liderii PNL de la Vaslui au anuntat cã nu mai vine nici Iasiul, nici Bucurestiul, ci… Buzãul, pentru cã a fost angajatã o societate de sondare din acest judet. S-a vorbit prin partid si suma care se pune la bãtaie pentru acest sondaj, destul de piperatã, este în jur de 7.200 de euro. Împãrtind la patru, câti candidati sunt supusi electoratului din judet, rezultã cã aflarea pãrerilor despre un singur candidat va costa partidul 1.800 de euro. Având în vedere cã firma de sondare din Iasi anunta cã face un sondaj pe Vaslui cu 2.500 de euro, putem spune cã liberalii din judet vor scoate bani buni din buzunare pentru a afla ceea ce se stie deja: cã PNL nu are nicio sansã la primãrie, propunând nume care nu sunt pe placul alegãtorilor.

Deputatul Ciurariu vine dintr-un colegiu în care toti primarii PNL l-au pãrãsit, iar liberalii nu mai au nici organizatii

Cine sunt cele patru nume pe care Partidul National Liberal le propune pe Vaslui? Vorbim, în primul rând, de unul din cei doi copresedinti ai organizatiei judetene, fost inspector scolar general, fost profesor de liceu, care a apãrut prea putin în atentia opiniei publice din 2012 încoace, de când este deputat al acestui judet. Florin Ciurariu este deputat pe colegiul Negresti, cea mai puternicã grupare PNL din judet în urmã cu trei ani, cu primari si organizatii bune si competitive în toate comunele si orasul Negresti. Din 2012, însã, primarii si organizatiile PNL au plecat, pe rând, la PSD sau la alte partide, lãsându-l pe Ciurariu, un parlamentar liberal, într-un colegiu fãrã organizatii liberale! Situatia dramaticã a PNL Vaslui, din colegiul lui Ciurariu, a fost sesizatã de toatã lumea, astfel cã unii liberali s-au decis sã lupte pentru a reconstrui organizatiile din aceste comune si orasul Negresti. Marius Arcãleanu, un alt candidat pe lista de sondare a electoratului din Vaslui, este fostul director al Casei Judetene de Pensii, omul care a fost votat de peste 4.400 de vasluieni la alegerile din 2012. A intrat în Consiliul Local, din postura de consilier local PDL, fiind trecut apoi în marele partid liberal. S-a dovedit a fi o nucã foarte tare pentru senatorul Dan Marian, desi acesta a dorit mai tot timpul sã-l scoatã din partid, pentru cã nu îl suportã, la propriu. Personaj destul de sters si cameleon politic, fostul prefect de Vaslui, acum consilier local, Ioan Zaharia, ar dori si el sã fie candidatul PNL la primãria Vaslui. Vasluienii nu uitã cum, în toamna anului trecut, când apãrea ordonanta traseistilor politici, Zaharia îsi dãdea demisia din Partidul National Liberal, spunând apropiatilor cã nu îl suportã pe senatorul Dan Marian. La un moment dat, prin iarna trecutã, s-a cocotat pe o functie nemeritatã în Comitetul judetean executiv, tocmai alãturi de colegii pe care îi pãrãsise, pentru a deveni independent.

La Bârlad si Husi nu se vor mai face sondaje, anuntã surse din cadrul PNL Vaslui

Ultimul din cei patru candidati, Sorin Radu, tot consilier local, este si cel mai controversat nume de pe lista propusã de PNL. Numit viceprimar al orasului, în vremea Uniunii Social Liberale, Radu a fost o prezentã discretã în primãrie, aprobând fãrã niciun fel de probleme proiectele primarului Vasile Pavãl, în vremea în care liberalii convietuiau în defunctul USL. Când buba s-a spart, iar PNL a plecat de la guvernare, Sorin Radu a fost demis de la primãrie devenind, brusc, liderul neoficial al grupului de consilieri locali liberali. Concluzia? Vasluienii nu prea au ce alege, desi au în fatã douã nume care au candidat si în trecut si au adus voturi pentru partid, uninominal, cazul lui Marius Arcãleanu si a lui Florin Ciurariu. Ceilalti doi, cazul lui Sorin Radu, în special, apartin de taberele si gãstile care îsi disputã suprematia în partid, gen Polak-Ciurariu. Mai avem si o informatie importantã: PNL nu va face sondaje în Bârlad sau Husi, pentru cã liderii partidului doresc sã afle pãrerea electoratului doar din municipiile resedintã de judet. La Bârlad si Husi, numirea candidatilor se va face prin negocieri între cele douã foste filiale locale, vechiul PNL si fostul PDL, spun sursele noastre.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.