spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Iatã în ce hal a mintit Pongo judecãtorii Tribunalului Vaslui!

- Advertisement -

Situatie incredibilã, ieri, la instantele de judecatã

SMECHER…Cu calm si fãrã sã clipeascã, Ciprian Damian, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Sporting Club Vaslui, a încercat sã pãcãleascã ieri completul de trei judecãtori de la Tribunalul Vaslui, spunând cã suma de 20.000 de lei pe care Mopan o cere înapoi de la fostul patron al SC Vaslui ar fi fost datã lui… Nicusor Stanciu, fostul fotbalist al Vasluiului, plecat la Steaua în 2013. Asta, dupã ce, cu un termen în urmã, spunea cã banii i-ar fi dat lui Daniel Stanciu, fostul director tehnic al FC Vaslui, în contul unei datorii pe care clubul o avea fatã de acesta. În martie 2013, Damian a solicitat de la Mopan un avans de 20.000 de lei, pe care nu a reusit niciodatã sã-l justifice. Când firma de la Suceava l-a dat în judecatã si i-a cerut banii, Damian “Pongo” a nãscocit tot felul de minciuni. Ba cã i-ar fi dat banii lui Daniel Stanciu, ba cã Mopan îi datora acei bani, în contul contractului de administrare de la FC Vaslui, ba cã banii ar fi ajuns la Nicusor Stanciu, prin intermediul lui Daniel Stanciu. Sunt lucruri incredibile, având în vedere cã, în martie 2013, când suma de 20.000 de lei a ajuns la Daniel Stanciu – dupã cum sustine Pongo – acesta era plecat de la club de aproape un an de zile! “E nebun la cap, dom’le! Cum sã-mi dea mie banii? Eu eram plecat de la FC Vaslui de un an de zile, cum sã-mi dea mie 20.000 de lei?”, a spus, ieri, fostul director tehnic al FC Vaslui, contactat de reporterii VRN. Se dovedeste, astfel, cã Pongo si-a fãcut un obicei de a minti cu nerusinare magistratii de la instantele de judecatã, folosindu-se de tot felul de tertipuri, care pot fi demontate foarte usor. Un lant al minciunilor, pe care fostul presedinte de CA de la Sporting Club l-a dezvoltat în propriul interes, pulverizând pur si simplu un club de talie europeanã, numit FC Vaslui.

Scenariu halucinant, ieri, la Tribunalul Vaslui, în procesul dintre firma Mopan SA si fostul presedinte al FC Vaslui, Ciprian “Pongo” Damian. Mopan îi cere înapoi lui Pongo suma de 20.000 de lei, încasatã de acesta drept avans, sumã care nu a fost niciodatã justificatã de cãtre cel care a desfiintat în cel mai abuziv mod posibil clubul de fotbal FC Vaslui. Dupã ce, la termenele trecute, Pongo a adus tot felul de explicatii penibile pentru suma încasatã fãrã nicio justificare de la Mopan, ieri, acesta a prezentat o altã variantã, fapt care nu poate decât sã dovedeascã reaua-intentie si încercarea sa de a pãcãli magistratii cu declaratii fabricate. “Stanciu Daniel, la acea datã managerul clubului de fotbal, a primit 20.000 de lei. Pe 27 martie 2013 a intrat în contul meu personal suma de 20.000 de lei. Tot la 27 martie 2013, Sporting Vaslui îl transferã pe jucãtorul Nicolae Stanciu la Steaua Bucuresti, iar Daniel Stanciu i-a dat acesti bani jucãtorului, pentru cã avea nevoie de niste bani. Recunosc, acesti bani au ajuns în contul meu personal”, a spus Ciprian “Pongo” Damian, declaratie total diferitã fatã de ceea ce spusese la termenele precedente. Afirmatia lui Pongo a luat prin surprindere pe toatã lumea, inclusiv avocatii si magistratii, care studiaserã dosarul si vãzuserã declaratiile initiale. “Pârâtul (Ciprian Damian, n.r.) trebuie sã dovedeascã o situatie nouã, în care afirmã cã i-a plãtit lui Daniel Stanciu, iar acesta i-a plãtit mai departe lui Nicusor Stanciu. Din totalul de 20.000 de lei, pârâtul nu a restituit 18.134 lei. Pârâtul a avut contract de muncã la Mopan, pe postul de consilier juridic, si spune cã a prestat servicii juridice pentru aceastã societate. Ori, o asemenea activitate ar fi presupus deplasãri pentru încheieri de contracte, negocieri, datã fiind anvergura grupului de firme. Minte când spune cã a împrumutat Sporting Club din bani personali si a depus în casierie suma de 20.000 de lei, de unde a scos bani pentru Daniel Stanciu, director tehnic la FC Vaslui, iar la rândul sãu Mopan avea contract de finantare cu Sporting Club. Este un circuit al plãtilor nu numai neverosimil, ci si ilicit. Suntem în posesia unor chitante în care se demonstreazã cã a restituit cãtre Sporting Club sume diverse, între 3.000 si 34.000 lei, reprezentând avansuri nejustificate”, a spus avocatul Mopan SA. Ceea ce nu a spus Pongo, la procesul de ieri, a fost un fapt uluitor: la momentul în care …

Damian obisnuia sã ridice sume foarte mari din casierie, trãia pe picior mare la FC Vaslui

Avocatul Mopan a mai arãtat cã “pârâtul obisnuia sã ia sume foarte mari si nu putea justifica banii primiti”. “În ceea ce priveste sumele pe care Mopan le-a trimis cãtre Sporting Club, acestea sunt evidentiate corect în contabilitatea clubului”, a mai spus avocatul. Conform contractului dintre Sporting Club si Mopan, firma suceveanã nu avea nicio obligatie pentru plata directorului tehnic de la FC Vaslui, asa cum sustine Damian. Devine clar, în aceste conditii, cã Pongo a mintit când a spus cã l-a plãtit pe Daniel Stanciu, dupã cum faptul cã banii ar fi ajuns de fapt la Nicusor Stanciu este o minciunã si mai gogonatã, exprimatã în fata unui complet de trei judecãtori. “Suma de 20.000 de lei nu a fost cu titlu de finantare la Sporting Club. Mopan nu avea nicio obligatie în a plãti directorul tehnic de la Sporting. Damian, ca angajat la Mopan, avea obligatia de a justifica banii primiti, ceea ce nu a fãcut pânã acum. Nu existã niciun ordin de deplasare, care sã demonstreze cã a luat acei bani pentru o deplasare anume. S-au fãcut declaratii neadevãrate, pânã acum, as îndrãzni sã spun chiar mincinoase”, a mai spus avocatul de la Mopan. Sunt multe semne de întrebare privind modul în care Damian s-a comportat ca presedinte la FC Vaslui. Unele voci sustin cã Pongo a creat un adevãrat lant al minciunilor, în care se încurcã în permanentã. A cerut LPF si FRF sã nu mai dea licentã clubului din Vaslui, pe motiv cã nu i s-au plãtit banii conform contractului de administrare, pe care l-a înaintat la FRF. Când a fost vorba sã prezinte contractele originale a sustinut cã nu le mai gãseste, cu toate cã acel contract era la notarul Armasu, de la Husi. Un lucru interesant este cã, în tot acest timp, Politia si Parchetul au adormit la minciunile lui Damian, în legãturã cu contractul de administrare… Dupã ce a distrus FC Vaslui, a lãsat sã plece, liberi de contract, jucãtori de 14 milioane de euro, folosindu-se de tot felul de tertipuri. Si lista minciunilor poate continua. “Omul acesta minte dupã cum respirã. A distrus totul în jurul sãu. Ba cã nu a primit banii, pe când exista FC Vaslui, ba cã a primit, ba cã nu i se respectã contractul de finantare, ba cã nu se mai gãseste contractul, ba cã i s-au furat bani din biroul gol… Numai si numai minciuni, minte tot timpul si pe toatã lumea. Noroc cã nu erau trei alde Stanciu la echipã, probabil ar fi spus cã a dat bani la toti trei”, spune una dintre persoanele care l-au cunoscut foarte bine pe Damian.

Daniel Stanciu: “Damian e nebun la cap. Ce treabã aveam eu cu Nicusor Stanciu, când a plecat la Steaua?

L-am contactat, ieri, în plin scandal în instantã, pe fostul manager al FC Vaslui, fostul director tehnic Daniel Stanciu. Acesta a rãmas uimit când a auzit ce declaratii a fãcut Ciprian Damian. La momentul martie 2013, fostul director tehnic al FC Vaslui plecase de la echipã de aproape un an de zile, deci Pongo a mintit cã i-a plãtit salariul lui Daniel Stanciu. “Mie nu mi-a virat decât prin cont, toti banii mi-au venit de la club prin cont. Despre ce Nicusor Stanciu vorbeste el? Tot ce am primit a fost prin virament bancar. Ce treabã am avut eu cu Nicusor Stanciu, când a plecat la Steaua? Nici nu mai eram acolo, la club la Vaslui. Nu aveam cum sã primesc banii, dacã nici nu eram la club. Tot ce am primit de la Vaslui a fost prin virament bancar, la Unicredit. Damian e nebun la cap si pãcat cã un nemernic ca el a distrus un club atât de frumos”, a spus Daniel Stanciu.

Ultima golãnie fãrã seamãn: Pongo vrea sã “munceascã” la Mopan, desi 12 ani nu a dat pe acolo!

Cu tupeu maxim, Damian “Pongo” a dat în judecatã Mopan, pe motiv cã nu-l încadreazã si nu-l lasã sã munceascã. Mai rãu este cã o instantã din Vaslui îi dã dreptate si astfel ar trebui ca societatea sã se mute de la Suceava la Iasi, doar astfel Pongo îsi va ridica banii fãrã sã munceascã. “Ce sã facã Damian la Mopan? Sã filmeze muncitorii, sã-i înregistreze, sã ia bani fãrã muncã?”, se întreabã conducerea Mopan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.