spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Clipe de fericire în casa frãtiorilor muscati de sobolani, de la Husi!

- Advertisement -

SURPRIZÃ Câtiva oameni cu inima caldã, care au aflat de povestea celor patru frãtiori, ce trãiesc alãturi de mama lor într-o casã dãrãpãnatã din Husi, i-au luat-o înainte lui Mos Crãciun! Înduiosati de faptul cã în cãmãruta în care stau cu totii, sobolanii bântuie si îi mai muscã uneori pe cei mici, binefãcãtorii s-au mobilizat si au ajuns la Husi, încãrcati cu daruri, dar si cu gândul de a face toate demersurile pentru ca încãperea sã fie igienizatã, deratizarea sã fie fãcutã si, în plus, în locul dusumelei ponosite, sã fie pus parchet. Desi un platou mare cu prãjituri, dar si un tort de ciocolatã rãspândeau în încãpere un miros pofticios de vanilie, copiii au fost cuceriti de jucãriile primite! Marius, pustiul de 5 ani, a primit câtiva cai colorati la care s-a tot gândit în ultima vreme si nimic nu l-a fãcut mai fericit!

Existã oameni cu suflete uriase, pentru care faptele bune nu tin niciodatã de coordonate geografice si de nimic altceva decât de empatie si bucuria de a ajuta semenii aflati în necaz. Dupã ce a aflat de traiul greu al celor patru frãtiori (Marius, 5 ani, Denisa 3 ani, Cãtãlina, 2 ani si Tudor, 6 luni) crescuti de o mamã singurã, Alina Bucur din Iasi si-a chemat în ajutor bunii prieteni de pe facebook si au pus la cale o actiune umanitarã completã! Li s-au alãturat si români din Spania si Italia, ba chiar si cineva din Sibiu. Au strâns o multime de hãinute frumoase, lenjerii de pat, pilote, veselã, alimente (ulei, zahãr, orez, dulciuri, etc), dar si multe jucãrii! Acestea din urmã i-au cucerit pe micuti. Entuziasmul lor în fata pãpusilor si a celorlalte obiecte colorate, era de nedescris! Marius, însã, a fost cel mai încântat de caii primiti. “Iatã, mamã, un cal cum am vrut eu, cu sa si hãturi! Uite încã un cãlut portocaliu, mamã!”, striga copilul, cu ochii scânteind de fericire si strângând în brate jucãriile primite. “Acesti copii meritã sã trãiascã decent, împreunã cu mama lor. Sã aibã si ei o copilãrie normalã. Am încercat sã îi ajutãm si vom continua sã facem si alte lucruri pentru ei. Vrem sã vorbim cu o firmã care sã le igienizeze camera si sã scape de gãurile de sobolani. Acum le-am adus ceea ce am crezut noi cã au nevoie si totul este rodul unui efort comun, fãcut împreunã cu prietenii nostri de pe facebook, din Iasi, Sibiu, dar si cineva din Spania, din Italia. Sunt oameni sensibili, care înteleg situatiile grele de viatã si nu pot rãmâne indiferenti”, a spus Alina.

“Din pãcate, sunt multi alti huseni amãrâti, cu cereri depuse, care si ei vor o locuintã socialã”!

Alina Bucur a mers ieri la Primãria Husi, pentru a vedea care este situatia locativã exactã a familiei Ninei, sperând ca autoritãtile sã îi dea o altã locuintã, putin mai decentã decât ruina de pe strada Al. I. Cuza. Din pãcate, sunt multi alti huseni amãrâti, cu cereri depuse, care vor o locuintã socialã, dar putinele spatii aflate în administrarea Primãriei sunt ocupate deja. “Eu am vorbit cu domnul viceprimar care mi-a spus cã poate sã îi facã mamei un ajutor social, iar luni ea va trebui sã meargã cu documentele necesare. Sperãm sã aibã un rezultat pozitiv”, a spus Alina. Nu au plecat însã la Iasi, pânã nu si-au dus la bun sfârsit un gând cu care veniserã, de fapt, la Husi: sã le cumpere lemne, pentru iarnã! “Foarte mult ne-am dorit sã le cumpãrãm lemne! Vine Crãciunul si la ei. Si mãcar sã fie o cãmãrutã caldã. Facem tot posibilul sã o igienizãm. Va fi bine si ne vom întoarce la acesti copii frumosi”, a spus Alina Bucur.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.