spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Apel cãtre Ambulanta Vaslui: “vrem sã plãtim despãgubirile cãtre SAJ în rate”!

- Advertisement -

APEL Dupã ce a primit o condamnare de sase luni de închisoare, cu suspendare, pentru cã si-a lovit destul de grav un consãtean, un bãrbat de 30 de ani, din comuna Stãnilesti, se teme cã ar putea ajunge totusi la închisoare, dupã ce Serviciul de Ambulantã l-a somat sã îi achite, în cel mai scurt timp, cei 605 lei, primiti în calitate de parte civilã în proces. Omul recunoaste cã Ambulanta îsi cere un drept cuvenit, însã se plânge cã are trei copii de întretinut si venitul familiei este doar alocatia lor. Bãrbatul roagã SAJ Vaslui sã îi primeascã despãgubirile… în rate!

Bãrbatul din satul Budu, comuna Stãnilesti, Costel Corcodel, s-a luat la ceartã cu un consãtean si, iesindu-si din fire, l-a lovit destul de grav în cap cu o sapã. Numai norocul si interventia rapidã a Ambulantei si a medicilor a fãcut ca victima sã rãmânã în viatã. “A recunoscut cã a gresit foarte mult. A fost condamnat cu suspendare în octombrie, pentru cã, gândim noi, s-a tinut cont de faptul cã nu are antecedente penale, are familie cu trei copii de întretinut si e cunoscut ca un bãiat la locul lui. A gresit atunci, îi pare foarte rãu, dar timpul nu se mai întoarce, ca sã plece de lângã persoana aceea. Instanta l-a condamnat cu suspendare, tocmai pentru ca sã poatã sã aibã grijã de familie, de copii”, spune mama celui condamnat. Costel Corcodel a primit acasã în urmã cu câteva zile o înstiintare de la Serviciul Judetean de Ambulantã Vaslui, prin care era somat sã achite în cel mai scurt timp cei 605,4 lei, datorati Ambulantei, constituitã parte civilã în proces. În caz contrar, mai scria în notificare, omul ar putea fi încarcerat, considerându-se cã nu si-a achitat cu rea-credintã obligatiile fixate de instantã.

“Numai sã fie de acord Ambulanta si sã nu facã plângere”

“Ambulanta are dreptate sã cearã acesti bani, iar dacã instanta a decis asa, atunci nu mai este nimic de fãcut. Dar noi nu avem decât 252 de lei, alocatia celor trei copii. În rest, muncim cum putem, ca sã avem cu ce ne întretine. Atât as ruga pe domnii de la Ambulantã, sã îmi primeascã suma în rate. Muncesc cum pot si dau câte 100 de lei, pe lunã. Dar asa, toti, deodatã, nu îi avem. Nu putem lãsa casa fãrã niciun ban de luminã, de alte cheltuieli”, spune Costel Corcodel. Ca sã arate buna-credintã, mama acestuia s-a dus ieri la Trezorerie, ca sã depunã în contul SAJ Vaslui… prima ratã. “Eu depun o sutã de lei chiar acum. Si, încet-încet, plãtim toti cei 600 de lei. Numai sã fie de acord Ambulanta si sã nu facã plângere, ca sã îl aresteze. El munceste pentru copiii lui cum poate, cu ziua. Chiar si azi e la treabã. Vecinii stiu cã nu e bãiat rãu. A fãcut atunci o gresealã si acum trage ponoasele. Poate vor domnii de la Ambulantã sã ne accepte datoria în rate, cã suntem necãjiti”, a insistat mama celui condamnat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.