spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
23-mai-2024

Ajutorul de sef de post de la Vutcani, “pârât” de sãteni

- Advertisement -

DEZVÃLUIRI…Abuzurile ajutorului de sef de post din comuna Vutcani, agentul de politie Marius Popa, ies la ivealã, dupã ce vutcãnenii au prins curaj si povestesc ilegalitãtile acestuia. Politistul amendeazã dupã bunul plac, fie cã oamenii sunt sau nu vinovati si închide ochii fatã de ilegalitãtile pe care le comit rudele si apropiatii acestuia. Oamenii din comuna Vutcani s-au sãturat de modul în care Marius Popa întelege sã-si facã meseria si fac apel cãtre conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, în speranta cã cineva va lua mãsuri împotriva abuzurilor sale. Într-o scrisoare trimisã pe adresa redactiei, semnatarii scot la ivealã noi abuzuri ale politistului de la Vutcani. Printre altele, Marius Popa s-a dedat la fapte mai putin demne de uniforma pe care o poartã, dupã ce a speriat doi copii ce se plimbau cu bicicletele pe ulitele satului, tãindu-le cauciucurile cu un cutit pe motiv cã, ziua în amiaza mare, acestea nu erau echipate cu faruri de noapte.

Vutcãnenii au început sã prindã curaj si sã arate opiniei publice la ce sunt supusi de cel care ar trebui sã vegheze la respectarea legii si ordinii în comunã. Numai cã, dupã ceea ce povestesc sãtenii, ajutorul de sef de post Marius Popa aplicã legea asa cum crede el de cuviintã si dupã bunul sãu plac. Dupã aparitia, în paginile cotidianului Vremea Nouã, a unor articole legate de abuzurile pe care le face acest om al legii, oamenii au prins curaj si au început sã trimitã, pe adresa redactiei, scrisori în care descriu aceste aspecte. Cu teamã, multi dintre ei, mai ales cã, asa cum sustin, politistul este o persoanã rãzbunãtoare si le este fricã de repercursiuni, vutcãnenii sperã ca, mãcar acum, conducerea Inspectoratului Judetean Vaslui sã ia mãsuri împotriva celui care a reusit sã-si aducã oprobriul unei comunitãti. Într-o scrisoare trimisã pe adresa redactiei semnatarul povesteste scene greu de imaginat. Marius Popa a vrut sã-si arate autoritatea fatã de doi copii care se plimbau cu bicicletele. Pe motiv cã acestea nu erau echipate cu faruri de noapte, chiar dacã era zi afarã, politistul a tãiat cauciucurile cu un cutit. “Tin sã vã aduc la cunostintã urmãtoarele, în speranta cã se va sesiza si conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Eu am fãcut plângere împotriva agentului Marius Popa, dar nu s-a luat nicio mãsurã. În aceastã varã, copiii mei se plimbau cu bicicleta pe o ulitã din comunã. A trecut prin acea zonã agentul de politie Marius Popa. acesta i-a întrebat dacã au bicicletele echipate cu lumini. Copiii s-au speriat , iar agentul de politie le-a tãiat cauciucurile bicicletelor cu un cutit. Mentionez cã bicicletele aveau stopuri, dar nu aveau far pentru a circula noaptea, dar ei se plimbau ziua”, povesteste semnatarul scrisorii.

Marius Popa inventeazã amenzi

În continuarea epistolei, semnatarul povesteste o altã scenã care l-a avut în prim-plan pe ajutorul de sef de post de la Vutcani. “Am fost oprit de acest politist în timp ce circulam cu masina cu numere provizorii valabile, dar acestea expirau peste câteva zile. Imediat cum mi-au expirat numerele am fost amendat de politist pe motiv cã as fi circulat fãrã numere valabile. Trebuie sã mentionez cã, dupã expirarea numerelor de înmatriculare provizorii, nu m-am mai urcat la volan deloc, amenda mi-a fost datã în lipsã. Marius Popa s-a uitat la autorizatia mea de circulatie si a vãzut data la care aceasta expirã. L-am întrebat de amendã si când m-a prins conducând. Mi-a rãspuns cã el este seful si cã poate face ce vrea”, a scris, în scrisoare, vutcãneanul.

Ajutorul de sef de post, afaceri cu hotii de lemne din comunã, si nu numai

Nici de afacerile cu lemne din comunã se pare cã nu este strãin ajutorul de sef de post Marius Popa. Din ceea ce au scris în epistolã câtiva vutcãneni, acesta închide ochii la hotii de lemne. “Pãdurarii din sat, împreunã cu cei din familia Negreanu, circulã prin sat cu masinile pline de lemne. Pe acestia nu-i întreabã niciodatã nimic, chiar dacã sunt la volanul unor masini neînmatriculate, deoarece acestia îi duc si lui lemne fãrã documente si fãrã bani. Mai mult, unii circulã prin sat si fãrã permis sau sub influenta bãuturilor alcoolice, dar fac acest lucru deoarece sunt rude cu seful de post”, se aratã în scrisoare. De asemenea, nici târgul sãptãmânal organizat în localitatea Vutcani nu scapã de fãrãdelegile politistului. “Duminica, la târgul comunal, agentul Marius Popa merge regulat pe la comercianti si le cere diverse produse pentru a nu-i amenda. Produsele nu le ia el. Are o persoanã pe care o trimite sã le ridice”, spun cei care au semnat scrisoare trimisã pe adresa redactiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.